Då var det dags, årets match, en folk- och fotbollsfest. Derby. Vårat IFK Eskilstuna mot rivalerna från söder och Skogsängens IP, Eskilstuna Södra FF. Nykomlingar i Div 3 som började 2011 års säsong över förväntan men som har fått grus i maskineriet de senaste 3 omgångarna. Då man endast tagit 1 poäng. Förluster mot Tyresö FF (0-2) samt samt i senaste omgången mot Brandbergen (1-2) Mellan dessa matcher möte man Älvsjö på bortaplan där man fick med sig 1 poäng hem från Stockholm (1-1). Efter 7 omgångar har Södra lyckats pricka in bollen bakom motståndarnas målvakt 12 gånger. Och det är en trio som prickat in 3 bollar var. Michael Larsson, John Forssman och Dalibor Bajric. Alltså tre spelare att kanske hålla ett extra öga på. Trots de senast omgångarnas poäng tapp blir det ett toppmöte mellan lagen då det endast skiljet 3 poäng mellan tvåan i serien, vårat IFK och södra på tredje platsen.

Inför derbyt är tyvärr Fredrik Nygren (skadad), Alen Visnjic (do), Alexander Larsen (do), Antoinus Acar (do) och Jonathan Ohlsson drog på sig sin tredje varning senast mot Tellus vilket gör att dessa killar inte kommer kunna spela första derbyt under 2011. Tunga avbrott men IFK ställer ändå upp med ett motiverat och hungrigt gäng som efter matchen mot Tellus har tränat måndag samt tisdag. Och var lediga under onsdagen för att kunna samla krafterna inför den stora matchen som vi hoppas spelas inför välfylda läktare på Tunavallen kl 17.00 på torsdag. Då ställer IFK upp med följande lag:

Per Jerrelind
Max Eurenius, Alexander Ohlsson, Marcus Söderlind, Rasmus Linde
Henrik Andersson, Johan Jönsson, Christian Johansson, David Eriksson
Pontus Ljungqvist, Tobias Rickhammar

Avbytare
Joakim Eriksson, Daniel Hirvi, Eric Forselius, Henrik Rodriguez, Fredrik Danielsson, Peyman Alkoyoun, Jonas Årestam

Skulle du inte nöja dig med ett derby under torsdagen kan du även besöka Balsta kl 13.00 för då möter Juniorerna 2, Eskilstuna City i serien Junior Herrar.

Under derbyt kommer vi föra ”minut för minut” rapportering från Tunavallen för alla de som åkt till sina stugor under helgdagarna. Länk hittar ni till höger.

Bope ET, entrer All Rights Reserved.