31 juli 2016

IFK gör en bra första halvlek som spelförande lag, men den 2:a glömmer vi.

IFK Eskilstunas seniorlag spelade helgens andra träningsmatch på Tunavallen och denna söndag var gästerna AC Primavera.  Efter första kvarten hade båda lagen varsin farlig målchans, IFK:s skott tog på insidan av stolpen efter skott av Rozi Nazar Nazari. IFK är dock det spelförande laget och tar i 18:e minuten ledningen med 1-0, en mycket fin hörna av Antonio Rodriguez som nickas snyggt i mål av Marcus Andersson. 30 minuter in i matchen och IFK har mer och mer av spelet men utan att skapa de farliga chanserna. I den 34:e blir det ändå 2-0, Rozi Nazar ner till kortlinjen, chippar in bollen och Tim Ekstrand trycker in bollen från nära håll.
Andra halvlek och ett lojt IFK den första kvarten. AC Primavera skapar några halvchanser. IFK ökar dock ledningen till 3-0 i den 71:a minuten; inhoppande Filip Kinaji skruvar snyggt in bollen i ena burgaveln. Vid tio minuter kvar av matchen har Primavera haft några mycket farliga chanser men 3-0 står sig till slutsignalen. IFK gör en dålig 2:a halvlek även om slutresultatet är positivt.

Höstsäsongen har startat för IFK: Först en div. 7-match mot Fogdö IF på Balsta IP tisdag kväll. Därefter startar höstens div. 4-spel på lördag 6 augusti, då i mötet mot BK Sport på Tunavallen.