Seriematch, IFK Eskilstuna – BK Sport
Lördag 6 augusti 2016, kl. 14.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

Nio spännande omgångar kvar i sörmlandsfyran.

I helgen som var spelade IFK dubbla träningsmatcher, med tio mål gjorda och noll insläppta. En generalrepetition så god som någon inför höstpremiären och tillika derbymatchen nu på lördag när IFK gästas av BK Sport på Tunavallen. Bortamötet mot ”BK” i våras vanns av IFK med 4-0, alla målen gjorda under andra halvlek.

Inför helgens match ställdes tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Vad har hänt runt laget sedan våruppehållet och känslan inför
höstens 9 matcher?

– Två spelare in och fem spelare ut. Känns märkligt med att det bara återstår 9 omgångar. Vi har satt oss själva i ett bra läge och ett par matcher i inledningen kommer visa vilka lag som tar upp kampen och vilka som faller ifrån. Oavsett resultat så kommer denna serie att leva fram till sista omgången.

Ett Eskilstunaderby mot BK Sport inleder hösten. Hur såg
vårmatchen ut och vad väntar idag?

– Det var omgång 3 och vi hade precis förlorat hemma mot Oxelösund så vi var satta under press. Minns att vi hade extremt stort bollinnehav i första halvlek men vi skapade egentligen ingenting. BK Sport hade hela sitt lag på egen planhalva och planen var allt annat än bra så det blev en svår uppgift för oss. När vi gör 1-0 i andra halvlek så blir BK Sport mer utspridda och då rinner det iväg och vi vinner ganska så klart. Rätt säker på att vi kommer få möta ett extremt lågt spelande BK Sport men det är svårare att försvara sig på Tunavallen än på en halvkass gräsplan så om vi är tillräckligt duktiga och snabba när vi vänder på spelet så har vi goda möjligheter att vinna denna match.

Vilka lag, tillsammans med IFK, och varför, gör de upp om platsen för direktuppflyttning och kvalplatsen?
– Med tanke på Oxelösunds ständigt pågående skadebekymmer samt att man är 7 poäng efter oss så tror jag att dom är borta från att vinna serien men de kan absolut slåss om kvalplatsen. Då återstår det fyra lag inklusive oss själva och inledande omgångarna kommer visa vilka som på riktigt kommer att utmana. Omöjligt att tippa för det skiljer väldigt lite mellan topp 5-lagen. Syrianska har mycket individuell skicklighet, Triangeln är organiserade och systematiska, Enhörna är spelskickliga och så har vi oss själva som försöker vara en kombination av allt.

Insläpp sker vid sektion A-B (hörnet mot skogen).
Entré 50:-
Pensionärer/studerande 30:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Nu finns det även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!