Seriematch, IFK Eskilstuna – Stallarholmens SK
Lördag 27 augusti 2016, kl. 14.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

På lördag gästas IFK av Stallarholmens SK som i sin senaste match spelade oavgjort mot Triangelns IK.
Inför helgens möte ställdes tre frågor till IFK:s tränare Andreas Fröjdfeldt:

1. Ser nu ut som att det står mellan IFK – Syrianska – Enhörna. Vad kommer att avgöra?
– OIK försvann tidigt och det är förvånande att Triangeln har satt sig i ett läge där det förmodligen inte ens räcker med full pott. Vi har försprång på Syrianska och Enhörna men vi har samtidigt det svåraste programmet kvar. Alla tre lagen ska möta varandra och självklart blir utgången av matcherna avgörande för hur serien slutar. Jag säger dock som senast, det lag som får spela med sin starkaste elva under avslutande 6 omgångar kommer att vinna.

2. Nämn två saker som vi har utvecklat inom gruppen under året.
– Vi visste tidigt att vi i nästan samtliga matcher skulle bli det spelförande laget mot låga motståndare. Vi har lagt ner väldigt mycket tid på att bygga ett spel där vi på egen hand klarar av att skapa målchanser istället för att hoppas att motståndarna gör misstag. Nu har vi inte kommit upp i önskvärd nivå senaste matcherna men vi har under året visat att vi har tagit steg och då och då visat upp ett väldigt fint och effektivt anfallsspel. Svårighetsgraden är ganska hög i vårt anfallsspel och det blir aldrig något mitt i mellan. Antingen är vi riktigt bra eller riktigt dåliga. En annan sak som kanske inte syns är att truppen har en helt annan attityd till träning än tidigare. Skyhög närvaro och bra koncentration.

3. Om vi blickar framåt. Kan du avslöja något om nästa säsong?
– Jag vet faktiskt inte. Jag är inte återställd efter sjukdomen som drabbade mig 2014. Jag har läkare som bestämmer över mig och efter ett uppehåll på 1,5 år tog vi i år beslutet om att komma ut på planen igen och börja försöka leva normalt igen. Vi har en stor ledarstab och ingenting faller med någon av oss. Alla spelare och ledare har vetat om min situation sedan dag 1 och att det på något sätt är min form av rehab att vara ute på planen igen. Att bygga lag är det roligaste jag vet och jag hade gått över lik för att fått fullfölja sista 12 omgångarna med City 2014 men nu finns det saker som är viktigare. Grundfrågan är ju om jag står på planen nästa säsong över huvud taget och det beslutet kommer mina läkare att ta. Blir det ett ”ja” så får vi se vad som händer men oavsett vad jag tar mig an så vill jag slutföra saker innan jag bestämmer mig för att göra något annat.

Insläpp sker vid sektion A-B (hörnet mot skogen).
Entré 50:-
Pensionärer/studerande 30:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Nu finns det även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!