Seriematch, IFK Eskilstuna – Tystberga GIF
Söndag 21 augusti 2016, kl. 17.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

Sju omgångar kvar i sörmlandsfyran

IFK har legat länge som tabelletta och tagit trepoängare de senaste fyra matcherna. Senast en 3-0-seger borta mot Hargs BK.  Närmast i tabellen är det Syrianska Eskilstuna IF som är hack i häl med bara fyra poäng efter, följt av Enhörna IF med 6 poäng och Triangeln med 7 poäng.  På söndag är det Tystberga GIF som gästar IFK Eskilstuna och Tunavallen. I vårens bortamöte blev målsiffrorna 5-1 till IFK:s favör. Inför helgens möte ställde vi i vanlig ordning tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

1. Vinst mot Harg, ta oss igenom matchen.
– Harg håller jämna steg med oss i första halvlek och båda lagen har chanser till att ta ledningen. Det har hänt väldigt ofta i år att lagen orkar med oss i 45-60 minuter. Vi har 32-5 i målskillnad om man bara räknar matchernas andra halvlekar under säsongens 15 inledande matcher och vi har hållit nollan i 11 av 15 andra halvlekar. När vi får in första målet måste motståndarna anfalla och då får vi större ytor att spela på och det brukar sluta med att vi gör ett par bollar till. Precis det händer i andra halvlek mot Harg och efter en tuff första halvlek vinner vi rätt så klart och välförtjänt. Harg gjorde det svårt för oss och visade varför man inte bara åker dit och hämtar poäng.

2. Sju omgångar kvar, vad kommer att avgöra toppstriden i 4:an?
– Jag tror att det lag som inte drabbas av skador och avstängningar kommer att vinna. När topplagen har fulla trupper så tappas väldigt få poäng mot övriga lag. Alla lag i toppen har en väldigt tydlig startelva och det lag som får spela med sina bästa spelare kommer att vinna serien. Första 15 omgångarna har vi endast haft en spelare avstängd och nästan helt förskonade från skador, det har gjort att vi har kunnat spela starkast möjliga lag hela tiden och det är en stor del i att vi ligger där vi ligger.

3. Premier League har startat. Hur går det för Zlatan Ibrahimovic? Tippa ligan, vilket lag vinner och hur ser topp 5 ut? Vem vinner skytteligan?
– Han verkar drivas av att motbevisa folk och det har han gjort hela sin karriär, så denna säsong blir säkert inget undantag. Man skulle inte bli det minsta förvånad om han leder sitt lag till titeln och utses till årets spelare samt vinner skytteligan. Manchester United har varit mitt lag sedan barnsben och mittfältet med Beckham-Keane-Scholes-Giggs var det jag växte upp med. Har varit katastrofala år sedan Sir Alex lämnade. Usla resultat och ännu sämre spel. Nu har man samlat tillräckligt många egoister och starka personligheter för att kunna hota igen samt att man förmodligen lägger noll energi på cupspelet. Även om det vore roligt om Manchester City missar topp 4 gissar jag på att det slutar så här: United, Arsenal, Chelsea, City, Tottenham.

 

Denna startelva gäller:

Petter Björkman (mv)
Robin Larsen – Marcus Andersson – Rasmus Mellqvist – Rasmus Linde
Filip Lundevall
Andreas Wisén – Alexander Larsson – Brandon Faro – Jakob Jensen
Sebastian Nygårds

Avbytare:
Joakim Eriksson (mv), Emre Yenioglu, Kristian Majeed, Rizhwan Majid Yousif, Joel Berhane.

 

Insläpp sker vid sektion A-B (hörnet mot skogen).
Entré 50:-
Pensionärer/studerande 30:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Nu finns det även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!