DM-match
IFK Eskilstuna – Skogstorps GoIF
Lördag 18 mars kl. 10.30, Tunavallen

Resultat 5-0 (2-0).

En matchbild där IFK ”ägde” bollen i ordets rätta bemärkelse. Fem mål och en mängd målchanser i övrigt.

Redan från avspark var det stort bollinnehav för blått och ca 10 minuter in i matchen gav Serkan Pektas skott en IFK-ledning. IFK hade sedan chanser i parti och minut – utan utdelning – men strax innan halvtidsvilan kom ett distinkt skott från Alexander Larsson som utökade IFK:s ledning till 2-0.
Andra halvlek och åter ett scenario med många målchanser för de blå, men effektiviteten var inte den bästa. Inte förrän i sista tio lossnade målskyttet för IFK. I 82:a minuten ökade IFK ledningen med 3-0; Jakob Jensen får till ett skott från straffområdeslinjen. Redan efter två minuter var det dags för fjärde ledningsmålet när Sebastian Lundberg tråcklade in bollen efter en del kalabalik. Marcus Andersson avslutade målskyttet till slutresultatet 5-0 strax före slutsignal.

Ny DM-match i morgon söndag kl. 17.00 mot Pershagens SK, då på Ekängens konstgräsplan.