Träningsmatch
Karlslunds IF HFK – IFK Eskilstuna
Lördag 4 mars kl. 12.15, Karlslund Arena.

Slutresultat: 3-2 (2-2).

Tufft motstånd var väntat från div. 2-laget från Örebro.
Efter 6 minuter blir det 1-0, schabbel efter hörna, Karlslund får 2-3 chanser innan bollen letar sig i mål.
Mest KIF inledningsvis och även om IFK tidvis kom in i matchen blev det i minut 17 utökat till 2-0, IFK hade svårt att ”hinna med” på kanterna. KIF fick rinna igenom och gjorde mål efter ett inspel.
Efter ca halvtimmen spelad reducerar IFK dock till 2-1; Serkan Pektas lobbar, mycket snyggt, över KIF-målvakten och gör sitt första IFK-mål för säsongen.
IFK:s första målchans och det var KIF som förde matchen. Men IFK ”vaknade till” och hade taktpinnen sista kvarten; två minuter innan halvtid kvitterade IFK till 2-2, återigen Pektas, efter en tilltrasslad situation rullade han in bollen i ena burgaveln.

I andra halvlek och 50 minuter spelad blir det 3-2, en kontring från KIF:s sida gav mål och ny ledning till hemmalaget. Rasmus Mellqvist blir senare utvisad, brukligt är i träningsmatcher att ersätta den utvisade med en ny spelare. Så blev inte fallet idag och IFK hade en spelare mindre i slutskedet av matchen.

Dock hände inte så mycket mer i resten av 2:a halvlek, Karlslund hade några farliga frisparkar och för IFK:s del hade Sebastian Nygårds en jättechans till kvittering.
Det blev en uddamålsförlust för IFK, månne hade slutsiffrorna varit annorlunda utan Mellqvists utvisning och en man mindre. I dag plussar vi för tvåmålsskytten Pektas och Alexander Larsson.

Nästa lördag, 11 mars, väntar två matcher samma dag. Pershagens SK i DM borta samt Västerås IK i en träningsmatch på Solid Park Arena.

Fortsatt trevlig helg, blåtoppar!