Seriematch
IFK Eskilstuna – Köping FF
Fredag 19 maj kl. 19.00, Tunavallen.

Köping FF väntar på Tunavallen, en viktig match för båda lagen.
För IFK:s del är det att vara ett topplag i serien och för Köpings del att vända en negativ trend.
Vi hoppas på en välspelad match. För IFK:s del gäller också fokusering på dagens match och att inte börja tänka på nästa veckas bortamöte mot Nora BK.

För er som är golfintressade, välkomna till IFK-golfen på Eskilstuna Golfklubb, lördag 20 maj. Start kl. 08.00

Inför matchen ställde vi som vanligt tre frågor till IFK:s tränare Andreas Fröjdfeldt:

1. Målkalas mot Västanviks AIF och i lördags ett tillknäppt möte mot Säffle FF. Dina tankar?
– Två helt olika matcher. Jag tror att vi kommer ligga långt ner i tabellen när det gäller totalt antal mål under matcherna, alltså både gjorda och insläppta mål. Nu blev matchen mot Västanvik ett undantag men vi gjorde en bra match och motståndarna kom inte åt oss och då rann siffrorna iväg. Säffle borta är på förhand kanske den svåraste matchen för året. Säffle är tunga men inte på det sättet att man bara sparkar långt och satsar på fasta situationer utan man har fysiska och löpstarka spelare överallt kryddat med en väldigt skicklig playmaker på mitten. Vi har under ett och ett halvt år lagt en massa träning på att spela på ett visst sätt men ett litet problem är att det inte går att spela på det sättet när underlaget inte tillåter det. Så när vi spelar på bortaplan så får vi hitta helt andra vägar till att få med oss poäng hem och spelarna gör det just nu väldigt bra. Mot Säffle var vi väldigt måna om att ha 0-0 så länge som möjligt och sen hoppats på att Säffle skulle bli allt mer desperata och då blotta sig bakåt. Vi är illa ute vid två tillfällen i första halvlek efter inspel från kanterna, den dåliga planen räddade oss vid ena tillfället. Båda lagen hade perioder i matchen där man förde spelet men Säffle hade flera såna perioder och det är med tanke på det som det ändå känns bra med oavgjort, även om vi hade den största chansen till att göra mål när Rasmus Mellqvist nickar en hörna i ribban. Inte många millimeter som var fel där. Säffle har ett par bra chanser i andra halvlek och den ena räddar vi på mållinjen efter en hörna men det ska vara frispark alla dagar i veckan sekunderna innan. Det andra är ett halvt friläge från kanten men den hade Jonas Käck bra koll på.

2. Köpings FF nu i en ”derbymatch”, vad vågar vi förvänta oss?
– Det är varken derby eller ”derby”. Finns inga såna känslor heller utan det är bara en i raden av matcher. Köpings prestationer har svängt ganska ordentligt och vi ska göra vårat yttersta för att försöka få med oss 3 nya poäng. Köping har ett par väldigt skickliga spelare som vi får se upp med.

3. Det är ofrånkomligt att inte börja blicka mot 27 maj då serieledarna Nora BK väntar på Norvalla. Var det oväntat att just Nora skulle vara serieledare?
– Alltid roligt att spela mot laget som leder och det kommer Nora göra den 27 maj inför mötet. Det enda vi bryr oss om just nu är att försöka vinna mot Köping och så får vi börja tänka på Nora efter det. Men svaret på frågan blir nej, varken jag eller någon annan är förvånad över att Nora leder efter 5 omgångar och det kommer man göra även efter 22 omgångar, det vet alla redan – inkluderat dom själva.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!