Seriematch
Nora BK – IFK Eskilstuna
Lördag 27/5 kl. 13.00, Norvalla

>>Matchinfo

Resultat 2-0 (1-0).

Efter fem minuters spel kunde man konstatera att det var Nora som började bäst och IFK:s målvakt Jonas Käck fick ganska omgående rädda i ett bra läge för hemmalaget.  Efter ytterligare fem minuters spel kunde även IFK vaska fram några lägen. Men i trettonde minuten gör Nora 1-0. Kanske lite orättvist efter ett bra spel från IFK och när det blir ett ”billigt” mål efter missförstånd mellan målvakt-back. Efter 20 minuter tar Nora över spelet igen men återigen spelar IFK upp sig och skapar halvchanser.  Dock får Nora vid ett tillfälle spela igenom enkelt och Käck får göra en ny jätteräddning. 1-0 står sig till halvtidsvilan och halvtidsresultatet är ändå rättvist. I andra halvlek är Nora igång igen, en noraspelare kommer till ett friläge, men Käck räddar ånyo. Efter dryga kvarten spelad i andra försöker IFK men inga lägen skapas. Efter en välbehövlig vattenpaus tar IFK åter nya krafttag, tränare Fröjdfeldt sätter in alla resurser, men i den 72:a minuten utökar Nora snöpligt istället till 2-0, av samme spelare som gjorde första målet. I sista tio försöker IFK men det räcker inte riktigt till. 2-0 står sig matchen ut och även om målen kan kännas billiga så är det ändå ett rättvist resultat, Nora är det bättre laget på flera punkter. Men IFK kommer igen, det är många fler matcher och poäng kvar att ta i serien.