Seriematch
IFK Eskilstuna – KB Karlskoga FF
Lördag 3 juni 2017, kl. 14.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

På lördag väntar KB Karlskoga FF på Tunavallen för ett IFK som har varit både målglada och stabila på hemmagräs. Vi står starka och förbereder oss noggrant för en bra match och fortsatt toppkänning i serien.

Inför matchen ställde vi tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Beskriv förlustmatchen mot Nora BK?
– Det är en svår bortamatch men vi kände inför matchen att vi hade en chans att rubba Nora. Vi startar på ett bra sätt och trycker ner Nora och vinner tillbaka bollen ganska snabbt efter att vi har tappat den. Vi kommer runt på kanterna och får till en hel del inlägg men det blir aldrig riktigt farligt. Jag kunde själv inte avgöra om det var straff men våra spelare säger att vi blir rånade på en straff när Kristoffer ska avsluta inne i straffområdet. Matchen hade satt sig på ett bra sätt för oss men när deras målvakt skickar en boll över hela planen så ser man tidigt att deras spelare kommer vara först på bollen och med en skarv friställer deras forward och det blir 1-0 till Nora. Det är bara för dåligt att vi inte löser den situationen. Första målet är självklart alltid viktigt men vi hade verkligen behövt det i lördags. Resterande del av första halvlek är jämn men det kändes fortfarande närmare 2-0 än 1-1 innan paus och efter paus gör vi en del ändringar och försöker få med fler folk framåt men det ger ingen effekt. Nora har två, tre feta chanser att utöka, men Käck håller oss kvar i matchen. Våra spelare är överens om att även Nora också blir nekade en straff som man ska ha och den är så tydlig att det inte är något annat än kompensation för att vi inte fick straff i första och det är så irriterande att det ska vara så svårt att göra rätt direkt istället för att medvetet göra fel senare för att kvitta allt. Vi försöker jaga kvittering men tillslut får Nora in 2-0 och matchen är stängd. Insatsen är inte tillräcklig av oss för att få med oss poäng så vi får skylla oss själva samtidigt som våra motståndare gör det bra. Visst, hade vi fått straff i början och fått chansen att göra 1-0 hade matchen kunnat sluta annorlunda men så blev det inte och vi kan ändå inte skylla på någon annan än oss själva. Nora kommer bli svårslaget i år men vi hoppas få ta revansch på Tunavallen i höst.

Serieinledningen i övrigt? Nöjd?
– Jag tycker vi har fått poäng efter prestation och vi har spelat bra på hemmaplan och krigat på bortaplan. Tippar fortfarande Nora, Säffle och Franke som topp tre och vi har på 6 matcher redan mött samtliga. De flesta lagens insatser varierar kraftigt och därför är det svårt att peka på några matcher som ”enkla”.

Karlskoga hemma, hur ser du på den matchen?
– Karlskoga startade svagt men har efter lite justeringar presterat bra och är ett lag som ska sluta högt upp i tabellen. Det är ett fysiskt lag som springer mycket och är duktiga på fasta situationer. Vi har gjort 11 mål på senaste två hemmamatcherna och vi förväntar oss ett lågt stående Karlskoga men det är precis vad vi önskar också. Vi måste upp och prestera bra för att vinna denna match.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!