Seriematch
IFK Eskilstuna – Köping FF
Fredag 19/5 kl. 19.00, Tunavallen.

 

Resultat 4-1 (3-0).

Redan efter två minuter får IFK en jättechans och försvarare i Köping räddar bollen på mållinjen. I matchens 13:e minut tar IFK ledningen med 1-0, en delikat genomskärare av Alexander Larsson, Sebastian Nygårds gör sin försvarare och prickskjuter in ledningen. IFK har sedan bra intentioner till ytterligare lägen. Minut 22 gör IFK 2-0, fint väggspel mellan Mattias Andreasson och Stevan Shankola som slår ett precist markpass till Nygårds som trycker in bollen i nättaket. Ett mönsteranfall! Bara fyra minuter senare utökar IFK igen, till 3-0, en stenhård markpassning från Alexander Larsson i högerytterposition, Serkan Pektas är på plats framför mål och stöter in bollen i mål. Strax innan halvtid är ledningen betryggande. IFK är klart bättre och styr spelet efter behag, dock får en spelare i Köping till några svettiga dribblingsräder. Halvtidsvila och vi kan konstatera att förutom ledning för IFK med 3-0 och bländade anfall och mål så har det varvats med lite nonchalans och stillastående.
Andra halvlek och i 48:e minuten reducerar Köping FF till 3-1 genom ett straffslag, ett hårt skott mitt i mål. Det blev sedan ett tveksamt spel av IFK efter Köpings reducering. Felpass i parti och minut. Fel i positionerna både med och utan boll. En usel första kvart. I 64:e minuten kommer Kristofer Eggertsson i fart och dribblar sig till ett bra läge, får till ett skott men även en bra räddning av Köpings målvakt. En kvart kvar i matchen och man undrade vart IFK:s spel tog vägen. Det lilla spel som ägde rum stod Köping för. Var tankarna redan i Nora? Dagens publik på 186 personer kunde dock i matchminut 79 se när IFK blixtrade till och utöka ledningen till 4-1, en delikat hörna av Fredrik Danielsson som nickskarvas i mål av Marcus Andersson, riktigt snyggt! Några minuter senare hade IFK chansen att utöka ytterligare, Antonio Rodriguez löpte ner till kortlinjen, passade snett bakåt och Eggertsson fick till ett skott, men målvakten gör en fin fotparad. Och siffrorna 4-1 står sig matchen ut.
Sammanfattning: Vinst och fyra mål är bra, men spelet som helhet kunde vara bättre. Nu väntar Nora i en tidig seriefinal på Norvalla lördagen den 27 maj!