Seriematch
IFK Eskilstuna – IFK Ölme
Lördag 29 juli 2017, kl. 14.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

Tio matcher återstår i division 3 västra Svealand. Gästande lag denna gång är kamratkollegan från Kristinehamn, IFK Ölme. Våravslutningen hade en del i övrigt att önska och ska vi överhuvudtaget tänka på en placering på den övre halvan i tabellen så är det nog en vinst och 3 poäng som gäller.
Vi förutsätter att det springer ut ett hungrigt och revanschsuget IFK Eskilstuna på Tunavallens konstgräsmatta på lördag.

Inför matchen ställde vi tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Hur har första träningsveckan varit och hur är läget i spelartruppen?
– Det var en bra vecka med full närvaro som avslutades med en match mot Sala FF, som slutade 0-0. Första halvtimmen spelar vi bra och måste ta ledningen men vi gör inte det och andra halvlek blir avslagen men båda lagen hade chanser att avgöra matchen. Milad Darchini har lämnat truppen för spel i Eskilstuna Babylon IF och in har William Schmidt kommit från BK Astrio/TIK.

Förlust mot IFK Ölme i våras, dina tankar om den matchen och vad som väntar i lördagens match?
– IFK Ölme tar ledningen efter en hörna där vi inte får bort bollen och sen har vi ett avslut i stolpen 20 sekunder innan Ölme gör 2-0. Ölme vinner den matchen rättvist för vi var inte tillräckligt bra.
Ska vi vinna lördagens match så krävs det att vi jobbar hårt under hela matchen och börjar göra mål på våra chanser igen.

Tio matcher återstår av hösten. Vad kan vi förvänta oss av vårt kära IFK?
– Jag tycker att vi har 6 poäng för lite mot vad vi egentligen borde ha efter tolv omgångar. Det kanske är 3 procent otur men det är till 97 procent självförvållat. Vi ska göra allt vi kan för att samla på oss så många poäng som möjligt under hösten.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!