Sparbanken Rekarne

Seriematch
IFK Eskilstuna – Yxhults IK
Lördag 5 aug 2017, kl. 14.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

Det blev en riktig nagelbitare mot IFK Ölme i höststarten hemma på Tunavallen. Unge Mattias Andreasson avgjorde matchen (1-0) i den 91:a matchminuten med ett distinkt skott förbi målvakten.  IFK:s 1:a halvlek bjöd bitvis på en genomtänkt anfallsfotboll som gav 7-8 riktigt vassa målchanser, men det var som förgjort att få in bollen i mål, vi träffade ribba-stolpar-motståndarben.  I den 2:a halvleken var IFK spelförande, men skapade färre rena målchanser.  Det kunde med den minsta lilla otur lika gärna ha slutat med noll poäng. Jonas Käcks två grymma räddningar, varav en straff som räddades vid stolproten, var matchavgörande.

William Schmidt blir förhoppningsvis det kreativa anfallsvapen vi har sökt, Ölme-matchen bådade gott.  Vi hoppas innerligt att den skadade Ölme-spelaren som fick lämna Tunavallen i ambulans inte är allvarligt skadad.  På tal om skador så fick vi i slutet av matchen Sebastian Nygårds oturligt skadad. En preliminär diagnos är att någon/några senor i axeln kan vara av och rehabiliteringstiden 3-5 veckor. Nu startar också Serkan Pektas 3 matchers långa avstängning.

Ny hemmamatch väntar lördag 5/8 mot sjundeplacerade Yxhults IK.
Vi gav oss chansen att finnas med i kampen om topplatserna i serien. Nu har tränare Andreas Fröjdfeldt veckan på sig att klura ut startelvan som förhoppningsvis ska ge oss 3 nya poäng.

Inför matchen ställde vi därför som vanligt tre frågor till Fröjdfeldt:

Vinst på övertid, dina känslor samt summera Ölme-matchen.
– Det är en match där vi startar väldigt bra och har flera fina anfall som leder till bra målchanser men sen kommer den otäcka skadan som gör att det blir en kvarts uppehåll i väntan på ambulansen. Det var en olycka men det såg inte bra ut och vi hoppas verkligen att han kryar på sig och inte får några bestående problem. Vi fortsätter spela bra direkt efter skadan och skapar så många bra målchanser att det nästan är overkligt att vi inte gör mål. Istället får Ölme straff men Käck gör en fantastisk räddning och 0-0 står sig halvleken ut. I andra halvlek fortsätter vi att styra spelet men kvalitén är sämre och båda lagen tappar sin organisation och det blir omställningar fram och tillbaka. Med kvarten kvar hade jag räknat in 1-0 till Ölme men Käck gör en räddning som han förmodligen är ensam om i den här serien att kunna göra. Istället är det vi som har marginalerna med oss och Mattias skjuter in 1-0 i 92:a minuten. Med någon form av vettig utdelning på chanserna så bör vi ha gjort tre mål i första halvlek och då hade matchen varit över men så länge vi inte gör mål så riskerar vi ju att förlora och det var ytterst nära. Vi har fått uppleva att både tappa och vinna poäng i slutminuterna och det är alltid lika vidrigt eller skönt.

Vi ligger 5:a, de fyra lagen före oss möts sinsemellan i nästa omgång, Nora-Säffle och Åmål-Franke. Hur resonerar du?
– Vi var inte många sekunder ifrån att på riktigt bli inblandade i bottenstriden och vi ska fortfarande samla på oss tillräckligt med poäng för att säkra kontraktet innan vi tittar uppåt men om du ska få svar på frågan så tror jag inte att 47 poäng kommer räcka för att vinna serien och 47 är ju det vi hamnar på om vi vinner nio raka. Så ska vi önska resultat så blir det ju att Nora går rent och att alla andra tappar för att vi ska ha en chans att passera fler lag innan serien är slut.

Hur vill du att ditt IFK ska agera mot Yxhults IK på lördag?
– Kristófer Eggertsson, Sebastian Nygårds och Serkan Pektas har alla tunga roller i vårt sätt att spela och nu saknar vi samtliga en bra tid framöver.
Alla lag i den här serien skulle bli påverkade av detta. Vi har ersättare som är tillräckligt bra för att vinna matcher och vi litar hårt på att de som nu får spela kommer göra det. Med hårt jobb och lite rakare spel än vanligt hoppas vi kunna vinna lördagens match.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!

 

Föregående artikelAndreasson matchhjälte på övertid! Nästa artikelÄnnu en vinst för IFK
  • Föreningens kommande matcher