Det är med stor glädje vi kan konstatera att William Schmidt har tackat JA för spel i IFK:s A-lag under hösten 2017.

Vi ställde några frågor till William:

Vilken är din moderförening?
– Skogstorps GOIF.

Vilka andra klubbar har du representerat?
– Eskilstuna City, Triangeln och BK Astrio (Halmstad).

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig som en kreativ spelare med bra driv och blick. Har även en bra vänsterfot.

Dina tankar om IFK och höstens deltagande i div.3?
– Tyvärr gick resultaten emot lite nu på slutet men IFK är med i allra högsta grad och fajtas om en kvalplats åtminstone. Jag har sett ett par matcher sedan jag kom hem och jag tycker de har ett bra lag och spelar en rolig fotboll, så jag ser verkligen fram emot att komma igång!

 

Vi får även några tankar och ord från tränaren Andreas Fröjdfeldt om William:
– Han är en vänsterfotad offensiv mittfältare som vi ville ha till truppen redan inför säsongen men studier i Halmstad gjorde att det blev spel där istället. Nu blir William hemma minst hösten ut. Vi har ett bra innermittfält redan idag, men vi har lidit hårt av skadan på Kristóffer Eggertsson då vi inte riktigt haft den typen av egenskaper i övriga gruppen som Kristóffer har. Nu får vi verkligen in en sån spelare vi behöver. William kan spela i alla offensiva roller men det är centralt på mitten som vi främst ser honom.