Sparbanken Rekarne

Seriematch
IFK Eskilstuna – Nora BK
Fredag 1 sep 2017, kl. 19.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

På fredag spelar vi Publikmatchen med fri entré, dagen till ära tar vi emot serieledarna Nora BK. Om vi ska gripa efter det berömda halmstrået måste ett heltaggat IFK överträffa sig själva och lura våra gäster på de tre poängen. Chansen finns.

Inför matchen ställde vi som vanligt några frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Andra raka vinsten på bortagräs, varför vann vi mot Köping?
– Vi hade en period på 25-30 min i första halvlek där vi spelade bra och skapade tillräckligt med lägen för att stänga ner matchen men kommer ur perioden med något mål för lite. Underlaget gjorde att vi fick spela mer i djupled än vad vi brukar men det gjorde vi med framgång och skapade många lägen när vi tog oss in bakom deras backlinje. Andra halvlek är spelmässigt sådär och Köping får tryck på oss ett par gånger men när vi gör 3-1 kändes det klart. Vi skiftade en del i startelvan och gjorde lite annorlunda än vad vi brukar göra.

Publikmatchen mot Nora väntar på fredag. Känslan för den matchen?
– Hade självklart varit mycket roligare om vi hade haft närkontakt med lagen framför men nu är läget som det är så vi får göra det bästa av situationen. Vi är väl egentligen det enda laget i serien som inte har kontakt varken uppåt eller nedåt och det är nog högst sannolikt att läget är detsamma när serien är avslutad. Vi är 21+3 i truppen och utöver Käck som fortfarande lider av sin hjärnskakning så har vi full trupp tillgänglig. Precis som vi gjorde mot Köping så kommer vi att rotera en hel del och dela upp speltiden på så många som möjligt under de avslutande omgångarna.

Fem omgångar kvar och planeringen för säsongen 2018 har påbörjats.
Något du kan säga i dagsläget?

– Vi har försökt att bygga truppen efter hur vi vill spela och det arbetet pågår ju hela tiden med att hålla oss uppdaterade om det finns spelare tillgängliga som passar oss. Idag har vi en väl balanserad trupp, det enda problemet är att vi har en ytter för mycket och en innermittfältare för lite, annars är vi två spelare på varje position där samtliga är tillräckligt bra för att spela i ett bra div. 3-lag. Får vi behålla stora delar av truppen så är det bara spets eller ungdom som är intressant.
Vi är så nära att nå dit jag vill med det här laget, alltså inte tabellmässigt utan hur vi spelar. Vi är ett par ynka procent ifrån där jag vill vara och när vi väl når dit så tror jag att vi kommer att gå från att vara ett bra lag till ett väldigt bra lag. Det syns så tydligt, som senast mot Säffle som har seriens bästa försvar med sjuka 8 insläppta mål på 17 matcher. Säffles försvarsspel är på väg att kollapsa och jag tänkte flera gånger under första halvlek att det är helt omöjligt att Säffle överlever den här halvleken och kommer in i paus med oavgjort, men istället gör Säffle 1-0 i sista minuten, typiskt oss den här säsongen. Nu med facit i hand så är det egentligen bara en typ av rollspelare vi har saknat men i övrigt har vi material att nå dit vi vill så det är bara bra träning som gäller.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).

GRATIS ENTRÉ!


Välkommen!

 

Föregående artikelPigg Pektas gav IFK vinst Nästa artikelIFK-dagen 2017
  • Föreningens kommande matcher