På bilden syns de tre nyförvärven: Ahmed Ibrahim Mustafa, Robin Norlin och Nabil Al-Kharraz.

Tränaren Andreas Fröjdfeldt:
– Eskilstuna Citys tränare Jawad Al-Jebouri hörde av sig till oss för snart två veckor sedan och undrade om vi skulle vara intresserade av att ta emot Ahmed Ibrahim Mustafa och Robin Norlin då Jawads bedömning var att spelarna under kommande höst skulle få det tufft att få regelbundet med speltid i City. Efter ett ha förklarat hur vi ser på läget så blev vi överens och vi tror att vi har hittat en lösning som passar alla parter. Vi har redan innan spelarnas övergångar en tuff konkurrenssituation på deras positioner men vi tvekade inte då vi alltid är intresserade av duktiga spelare som vill hjälpa oss att bli bättre och vår trupp består till 23/24 av lokala spelare och den siffran kommer nog vara snarlik även nästa säsong. Även om det är åtta omgångar kvar där vi ska göra allt vi kan för att ta så många poäng som möjligt så både måste och har vi börjat planera för nästa säsong och där ser vi Robin och Ahmed som två viktiga spelare. Vi har en väl fungerande relation med varandra nere på Tunavallen där vi med sunt förnuft försöker hjälpa varandra även om vi absolut också konkurrerar med varandra.
Fröjdfeldt berättar vidare:
– Ahmed kan användas i alla positioner på mittfältet och ger oss ännu fler alternativ. Ahmeds blick för spelet både med och utan boll tillsammans med en fin teknik kommer göra att han har goda möjligheter att både ta en plats i startelvan samt att göra laget ännu bättre än vad det redan är. Han är en elegant spelare med kvicka fötter och har en förmåga att flytta bollen åt olika håll precis när motståndaren tror att han ska ta den av honom. Robin har egenskaper som gör att han kan göra laget bättre oavsett om han spelar som vänsterback eller ett steg högre upp i planen. Robin klarar väldigt ofta av att göra saker i hög fart, både offensivt och defensivt. Precis som på mittfältet har vi redan duktiga spelare men vi får nu in en annan typ av spelare som kan bidra med annat än det vi redan har och det ger oss fler alternativ att spela på olika sätt. Hårt jobb, lojalitet och en bra vänsterfot är också saker som förklarar Robins spelstil.
Nabil Al-Kharraz har tränat med oss sedan i början på sommaren och har senast representerat Södra FF i ett gäng matcher i div. 3 förra säsongen. Precis som Ahmed och Robin är även Nabil vänsterfotad och trivs bäst som vänsterback. Då Nabil inte har spelat match på bra länge så hoppas vi att han tar ett steg för varje vecka som går och kommer mer och mer i form. Nabil har sin spets i en väldigt fin vänsterfot samt en spänst som är imponerande.

Vi tackar Jawad och City för bra diskussioner samt hälsar Ahmed, Robin och Nabil välkomna till IFK Eskilstuna.

 

Och så ställde vi några frågor till alla tre nyförvärven, vi börjar med Ahmeds Ibrahims svar:

Vilka har varit dina tidigare klubbar?
– Syrianska Eskilstuna, IFK Eskilstuna och Eskilstuna City FK.

Vilken är din position?
– Offensiv mittfältare och ytter.

Dina styrkor som spelare?
– Teknisk och bra blick för spelet.

Varför blev det IFK?
– Känns som en seriös klubb med höga ambitioner.

Dina förhoppningar på hösten?
– Att komma topp två och ta klivet till division 2.

 

Och sedan Robin Norlings svar:

Vilka har varit dina tidigare klubbar?
– BK Sport och Eskilstuna City FK.

Vilken är din position?
– Har senaste tiden fått agera ytterback men ser mig främst som en offensiv yttermittfältare.

Dina styrkor som spelare?
– Löpstark, snabb och bra driv med boll.

Varför blev det IFK?
– IFK har en väl fungerande organisation och ett realistiskt projekt som känns spännande. Ihop med detta en duktig tränare i ”Fröjden” som jag haft förut.

Dina förhoppningar på hösten?
– Uppflyttning.

 

Och här är svaren från Nabil Al-Kharraz:

Vilka har varit dina tidigare klubbar?
– I Yemen med Alwatan Harib (div. 3) och Ahli Sanaa (div. 1), i fjol med Eskilstuna Södra FF.

Vilken är din position?
– Vänsterback/mittback.

Dina styrkor som spelare?
– Att jag vill utvecklas som spelare, har bra spänst.

Varför blev det IFK?
– För att få så bra träning som möjligt.

Dina förhoppningar på hösten?
– Att A-laget tar en kvalplats. Att jag får ett inhopp i A-laget.

 

Philip Larsson lämnar IFK
Philip Larsson har lämnat IFK för spel i BK Sport. Philip fick en fin IFK-avslutning i tisdagens div. 6-match mot Kvicksund då han stod för två av målen i 3-0-vinsten. Vi önskar Philip all lycka med spelet i BK.