Seriematch
IFK Eskilstuna – Säffle FF
Söndag 20 aug 2017, kl. 17.00 på Tunavallen

>> Matchinfo

Vi lyckades med vår föresats att ta 9 poäng på de tre första matcherna i ”höststarten”, en nödvändighet för att gripa efter det berömda halmstrået i vårt försök att hänga på i toppstriden i 3:an. En mycket svår uppgift då det är fyra riktigt bra lag vi har att konkurrera med; Nora BK, Säffle FF, IFK Åmål och IK Franke. Vi vet att vi är starka på Tunavallen och spelar normalt med ett stort självförtroende där, vilket kommer att behövas när vi tar oss an Säffle FF på söndagskvällen. Ett Säffle som förmodligen har seriens bäste spelare i mittfältsdynamon (nr. 10) Darko Kikanovic.

Inför matchen ställde vi som vanligt några frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Äntligen tre poäng borta på naturgräs igen. Din analys av Västanvik-matchen?
– Vi har korta perioder där vi spelar bra fotboll men vi vinner inte matchen för att vi spelar bra, vi vinner för att vi verkligen sliter hårt och inte bjuder på någonting. Vi var trygga bakåt och vi har ett par defensiva spelare som gör väldigt starka säsonger. Det blev många dueller och stundtals väldigt grinigt men jag tycker att spelarna klarade av att bara fokusera på att göra sitt och se till att vi vann matchen. Jag har sagt det tidigare men det ser verkligen ut som två olika sporter hemma/borta och det är totalt olika egenskaper som krävs för att vinna hemma/borta.

Nio poäng och en mycket fin höststart, nu väntar en rysare mot Säffle FF. Tankarna om nuläget?
– När halva serien var spelad så var det egentligen bara Bosna hemma och Ölme borta där vi inte tyckte att vi gjorde insatser som var värdiga oss själva. Motståndarna gjorde självklart bra prestationer men våra insatser var inte tillräckliga. De två matcherna, ihop med ett spelschema där vi mötte alla fyra topplagen på bortaplan, gjorde att vi låg 8 poäng efter kval och 10 poäng efter serieledarna när vi gick på ledighet. Det var ju rätt enkelt att räkna ut att om vi ska ha någonting att göra i toppen så måste vi börja med att vinna tre raka. Nu har vi gjort det och det återstår sju matcher och vi har 4 poäng upp till kval och nu får vi en match mot Säffle som verkligen gäller något. Det vi får lida över från tidigare nämnda matcher är att vi inte har några livlinor kvar om vi ska hota lagen ovanför oss, vi måste med största sannolikhet gå rent. Nu ska vi möta Säffle som på den nivå vi befinner oss på är ett komplett lag adderat med en hel del spets och Säffle är verkligen starka kandidater till att vinna den här serien. Det ska bli intressant att se hur Säffle väljer att ta sig an matchen på söndag med tanke på att det är 4-5 lag som gör upp om två platser och serien är snart slut. Vi har ett gäng tunga avbräck men vi kommer ställa ett starkt lag på planen ändå.

Ditt hjärtelag i Premier League, Manchester United, tar ny sats mot nya framgångar. Tippa slutplacering.
– Jag tror att United vinner ligan i år. Det enda hotet kommer vara City. Majoriteten av vår trupp håller på Arsenal eller Liverpool så hoppas det går uselt för båda lagen, tror inte man behöver vara orolig ändå.
Hur kommer det att gå för Victor Nilsson Lindelöv?
– Svårt för oss dödliga att inse hur höga kraven kommer vara på honom, det finns inte utrymme i den typen av klubb att spelare behöver lång tid på sig att anpassa sig. Just det i sig tror jag är det största problemet till att PL-klubbarna halkar efter övriga ligor när det gäller det absoluta toppskiktet. Jag både tror och hoppas att han har alla egenskaper som krävs för att bli nummer ett på sin position till slut.
Blir det ett nytt Manchester United-kontrakt för Zlatan?
– Han kommer stanna. Han har förmodligen bestämt sig för att ha den där PL-titeln innan han flyttar till USA. Tror dock att hans knä är värre skadat än vad folk tror.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!