Här är P05-ledarnas rapport från Salacupen, 2 januari 2018:

– Årets andra dag började tidigt för grabbarna i P05. Samlingen på Balsta strax före kl 07 en lovdag var ”katastrof” för många av killarna. Tur att de flesta hann vakna innan vi var framme i Sala där spel i Julcupen väntade som grabbarna hade tjatat om: ”3:e gången gillt”, var orden som de revanschsugna grabbarna använde och som fick oss att anmäla oss åter igen.

I gruppspelet så mötte vi IK Franke, Skiljebo SK:svart och i sista matchen mot Sala FF. För att vinna gruppen var vi tvungna att ösa på med offensiv fotboll och det gjorde vi, seger med 6-0 gjorde att vi gick in i slutspelet som gruppvinnare.

Kvartsfinalen spelade vi enkelt ut Skiljebo SK:gul. I semifinalen mötte vi enormt spelskickliga Härnevi BK, i många av publikens ögon så skulle detta vara ”drömfinalen” men lottningen ville tyvärr något annat. Dock gäller det inte att slappna av mot oss då vi vänder på slutet 0-1 till en 2-1-vinst och vi ska spela final.

– I finalen väntade Syrianska IF Västerås. Vi började bra och gör 1-0. Det ser stabilt ut tills matchklockan visar 3 min kvar då Syrianska gör 1-1. Strax efter gör en av deras spelare ett riktigt fult påhopp på vår fantastiska målvakt som åker på en jäkla smäll och måste bäras av planen.
En av utespelarna får slänga på sig MV-tröja och -handskar. Tyvärr är vi lite ofokuserade p.g.a. av det långa uppehållet och tumultet som skedde i samband av överfallet och dom får göra 1-2. Nu gäller att visa lagmoral, kamratskap och vilja. Det gjorde vi! 2-2 och strax efter så gör vi även 3-2 på ett sönderstressat Syrianska och vi vinner äntligen cupen!

”Vi ledare är grymt imponerade vilka egenskaper grabbarna plockade fram”, hälsar stolta ledare i IFK Eskilstuna P05.

 

Resultat:
Grupp 2

IFK Eskilstuna – IK Franke  1-1
Skiljebo SK:svart – IFK Eskilstuna 2-3
Sala FF – IFK Eskilstuna  0-6

Slutspel
Kvartsfinal:
IFK Eskilstuna – Skiljebo SK:gul  4-0

Semifinal:
Härnevi BK – IFK Eskilstuna  1-2

Final:
IFK Eskilstuna – Syrianska IF  3-2