Vi ser fram emot säsongen med stor spänning.
Den 10 januari startar vägen mot årets division 3-säsong. Vi väntar otåligt på spelprogrammet som kommer efter det att div. 2-serierna har haft sina spelordningsmöten den 17 januari. Det blåser positiva vindar i IFK och vi räknar med en slagkraftig spelartrupp.

I dagsläget är det över tjugo spelare klara för spel 2018 och det kommer förmodligen att tillkomma någon/några spelare innan truppen är komplett. Den enda spelaren vi har tappat är Serkan Pektas som har flyttat från staden efter att ha fått ett nytt jobb. Jonas Käck och Marcus Andersson kommer att spela för IFK Eskilstuna under 2018, men de båda väntar tillökning i sina respektive familjer under våren och vi får se hur allt kommer att fungera från och med den dag det är dags. Stevan Shankola kommer att missa första 1,5 månaderna av försäsongen men har meddelat att hans inställning i dag är att fortsätta spela för IFK. Isac Söderman tränar med en annan förening.

Matts Lundevall och Andreas Fröjdfeldt om truppbygget:
– Vi började med detta arbete en bra stund innan serien var färdigspelad och det är självklart en stor anledning till att vi snart är i mål med truppen. Om det blir som vi tror och hoppas på så kommer 2018 års trupp innehålla 16 spelare som var med oss redan i division 4 och den kontinuiteten anser vi vara värdefull. Den kärnan av spelare försökte vi inför föregående års div. 3-spel addera med spelare med spets och det är precis så IFK jobbar även inför 2018. Vi har i dag tre nyförvärv klara i Markus Wahlström, Christoffer Milde och Felix Wall och dessa spelare kommer att göra oss starkare. Vi försöker hela tiden ta små steg i rätt riktning för att på alla sätt och vis bli en bättre klubb att tillhöra och IFK försöker vara så noggranna vi bara kan för att hitta ”rätt” spelare. Det jobbas efter att ha två spelare på varje position, men det kan bli någon mer eller mindre på någon position lite med tanke på Käck, Anderssons och Shankolas situationer. Truppen är antalsmässigt inte spikad utan vi för diskussioner om ytterligare spelare som ska passa in i vårt lagbygge.