IFK ser det som nödvändigt att ha lag i två olika seniorserier för att ge hela vår spelartrupp så bra förutsättningar som möjligt. I o m att vi gör ett uppehåll med vår U 19-verksamhet i år så har vi inte spelarunderlaget att själva dra runt ett U-lag i div. 6. Efter en intern analys kom vi fram till att en förfrågan till div. 4-laget AC Primavera var en utmärkt lösning.

Efter några möten och telefonsamtal samt förankring i båda föreningarna var vi överens om att ansöka om ett kombinationslag i div. 6 – IFK Eskilstuna U/AC Primavera U.

Parallellt har vi haft en dialog med Tävlingskommittén i Södermanlands Fotbollförbund och fått ett klartecken för vårt planerade samarbete:

  • Från IFK:s senaste matchtrupp får maximalt 2 st. spelare registreras för match i U-laget
  • Från AC Primaveras senaste matchtrupp får maximalt 3 st. spelare registreras för match i U-laget
  • Samtliga spelare som inte har registrerats i respektive lags senaste matchtrupp får registreras för match i U-laget

Så här kommenterar Primaveras ordförande Daniel Karlsson det hela:
– AC Primavera ser det som en jättebra möjlighet och ett fint steg i utvecklingen av föreningen. När frågan från IFK dök upp för ett par veckor sedan var min spontana känsla positiv. Att vi ges möjligheten till fler matcher kan enbart vara positivt och det är jättebra för de spelare som behöver mer speltid att möjligheten ges till det. Positiv feedback från hela ledarstaben och spelartruppen gjorde att det kändes rätt att tacka ”Ja” till detta.

Matts Lundevall
Ordförande Sportrådet