Det är med stor glädje IFK Eskilstunas styrelse och sportråd kan meddela att huvudtränare Andreas Fröjdfeldt förlänger sitt tränaravtal för vår seniorverksamhet t.o.m. 2020. Enligt Andreas så var det stora engagemanget i föreningen – strävan efter kontinuitet i verksamheten, samt de positiva tankarna runt framtiden – avgörande för hans beslut om förlängning.

IFK Eskilstuna har idag kommit överens med nuvarande huvudtränare Andreas Fröjdfeldt att ersätta det nuvarande avtalet mellan parterna som sträcker sig över 2018 med ett nytt avtal som istället skrivs på 3 år över säsongerna 2018, 2019 och 2020.

Trots ett år kvar på avtalet så förlängs samarbetet redan nu, berätta hur det har gått till?
– IFK meddelade under hösten att det fanns ett intresse av att förlänga avtalet och jag sa att jag var öppen för det. Vi har senaste månaderna lagt stor del av vår tid på att sy ihop den trupp vi hade önskat oss och nu när vi i princip är i mål med det så kunde vi gå tillbaka till frågan om eventuell förlängning redan nu. Jag vägde fördelar mot nackdelar och det blev ganska enkelt att tacka ja, för det fanns inga nackdelar så jag meddelade att vi kör.

Tog förhandlingarna lång tid?
– Haha, nej, var nog snabbaste någonsin.

Utveckla!
– Det dagliga arbetet är det som driver mig och samtidigt det jag tycker är roligast. Jag är i den klubb som jag är rätt säker på är mest lämpad till att jag ska få jobba på det sättet jag vill. Jag tycker att vi har en sund och realistisk målsättning över hur vi vill att kommande åren ser ut och därför var det enkelt att snabbt säga att fixa fram det där pappret så kör vi 3 år. Den dag IFK Eskilstuna går ut med någon naiv och okunnig vision om typ: ”Superettan 2019” kommer jag springa härifrån.

Sund målsättning säger du, hur ser den ut?
– När avtalet går ut hoppas jag att IFK Eskilstuna har blivit en etablerad div 2-klubb. Vi startade i div 4 med en rätt sargad spelartrupp och efter en kraftig men väldigt nödvändig omsättning på spelare fick vi ihop en bra grupp av spelare som lyckades vinna div 4 och fortfarande är 16 spelare kvar därifrån och är stommen till det vi ser idag. Med den för nivån starka stommen så har vi inför 2017 och 2018 inte varit i närheten av samma omsättning på spelare utan vi har bara tittat efter spelare som spetsar till oss.

Vilka faktorer är viktigast för att målsättningen ska kunna uppnås?
– Att vi fortsätter att ha en självbild och självinsikt som stämmer med verkligheten. Vi hamnade strax nedanför den absoluta toppen i div 3 som nykomlingar. Vi vet var vi står och vi vet också vad som behövs förbättras för att bli ännu bättre. Kontinuitet är också ofta en avgörande faktor när det kommer till eventuell framgång och där är vi bra men måste så fortsätta vara. Vi har samma ledarstab, 16 spelare kvar från div 4, samt ett sportråd som jobbar över A-laget, men under styrelsen, som varit med flera år nu och har bra koll på verksamheten. En bra miljö med ordning och reda lockar bra spelare, bra spelare lockar i sin tur ännu fler bra spelare. Jag har i IFK Eskilstuna alla förutsättningar för att dels själv fortsätta utvecklas men samtidigt vara delaktig i att hela gruppen utvecklas och jobbar mot realistiska men utmanande målsättningar och därför är jag glad över att få vara kvar här ytterligare år.