IFK Eskilstuna kan mycket glädjande presentera Adnan Cirak som nästa förstärkning till årets spelartrupp.

En fantastisk värvning av föreningen som betyder att vi nu rejält kan utmana topplagen i div 3. Sista viktiga pusselbiten är på plats och därmed är truppen 2018 spikad.
Adnan Cirak, 28 år fyllda igår, är forward och en mycket vass målskytt. Den 191 cm långa anfallaren börjar träna med laget omgående.

Adnan, beskriv din karriär fram till idag?
– Jag lämnade IK Viljan inför säsongen 2008 då jag anslöt till Eskilstuna City FK.
Spelade första året med juniorlaget och efter det blev det A-laget där vi vann div. 2 2011 och sen gjorde en bra säsong i div. 1 2012.
2013 hamnade jag i Stockport County i England men flyttade hem under sommaren och spelade hösten med IK Frej i div. 1. Vi klarade kontraktet med Frej och jag skrev då på ett 2-årigt avtal och vi lyckades säsongen 2014 komma tvåa och då kvalade vi oss upp till Superettan. Efter säsongen 2015 i Superettan hamnade jag i norska Nest-Sotra som spelade i ”Division 1” och efter en halv säsong där blev jag värvad till serieledarna i samma serie, Elverum. Vi vann serien och spelade 2017 i ”Superettan” där jag spelade från start i 14 av 22 omgångar.

Beskriv dig själv som spelare?
– Jag ser mig själv som en stark targetspelare som även vill löpa i djupled. Jag är bra på att få fast bollen och sen har jag alltid gjort mycket mål.

Varför blev det en återkomst till Eskilstuna?
– Det var dags att börja nästa kapitel i livet. Jag hade kunnat stanna utomlands något år till men jag ville hem och påbörja nästa grej.

Det blev IFK Eskilstuna, vad vet du om laget?
– Det mesta. Känner nästan alla spelare och ledare sedan tidigare och har så klart följt laget. Jag vet vad dom är på väg att bygga och vill vara en del av det.

Stort välkommen, Adnan!
– Tack så mycket.

Tränare Andreas Fröjdfeldt om senaste värvningen:
– Ett par personer har haft viktiga roller i att Adnan spelar hos oss kommande säsong och ni förtjänar ett tack, ni vet vilka ni är. Vi har letat efter en anfallare men att det skulle sluta med att det skulle bli Adnan hade jag inte direkt trott. Vi har haft kontakt lite då och då, att han skulle återvända till Eskilstuna var inte helt oväntat men jag trodde att det skulle ske om ytterligare något år kanske.
Vi blev femma förra året som nykomlingar men i spelet mellan båda straffområdena var vi nog redan 2017 tillräckligt bra för att slåss om de två finaste placeringarna. Men fotboll avgörs ju dock rätt ofta i just straffområdena och där var vi inte tillräckligt effektiva, minst sagt. Att klubbar har valt att låta Adnan spela fotboll på heltid är ju inte på grund av att han är en rolig kille, det är för att han är bra i straffområdet så det känns verkligen som en ”perfect match”.

Ordförande Ray West:
– Att vi lyckats knyta till oss en spelare av Adnans kaliber tyder på styrka och ett stort engagemang från hela ledningen i föreningen. Tillsammans med externa sponsorer har vi gjort detta möjligt. Föreningens ekonomi kommer inte belastas av denna spelarvärvning. Det är också glädjande att Adnan, som har lokalanknytning till Eskilstuna sedan tidigare, väljer IFK nu när han flyttar hem. Det tyder på att vi har en bra organisation och en verksamhet som fungerar på ett mycket positivt sätt. Dessutom går det helt i linje med den ambition och strategi IFK har med att fylla A-truppen med så många lokala spelare som möjligt. Publiken vill känna igen ”sina” spelare på Vallen.
Jag ser fram emot säsongen som kommer och det ska bli kul att se förra årets trupp ihop med de nya spelare som har anslutit. Förutsättningarna finns för en härlig, framgångsrik fotbollssäsong. Nu kör vi!