Seriematch
IFK Åmål – IFK Eskilstuna
Lördag 14/4 kl. 14.00 på Mossängens KG.

 

Det här är tiden på året när alla klubbar är positiva till kommande säsong, förväntningar har byggts upp och mångas förhoppningar om framgång finns kvar. Det här gäller även oss i IFK Eskilstuna. Vi står starka som förening och positiva vindar blåser.

En försäsong kryddat med DM-matcher är nu till ända och seriepremiären står för dörren. En premiär som gjord för dramatik, ett möte borta mot favoriten IFK Åmål, som föll på målsnöret i division 2-kvalet ifjol, väntar. Deras tränare Conny Johansson vill lägga favoritbördan på våra axlar, gott så, då finns det respekt för våra kvaliteter. Men, tro ingenting annat än att man har stor tilltro på sin egen förmåga med meriterande segrar i träningsmatcher mot Karlstad BK 2-1 och FBK Karlstad 4-0. Det är ju alltid ett räv- och rackarspel inför seriestart. Laget i IFK Åmål har fem nyförvärv och lika många har lämnat föreningen. Skyttekungen Alem Plakalo, 29 mål på 17 matcher ifjol, blir en stor oroskälla för oss.

Dagens IFK Eskilstuna:
Vi har stora förväntningar på det som komma skall. Tränare Fröjdfeldt har en spännande trupp att arbeta med. 21 utespelare samt 3 målvakter ingår.
Nyförvärv: Christoffer Milde, IFK Timrå. Felix Wall, Markus Wahlström och Johan Bergfeld, Eskilstuna City FK. Adnan Cirak, Elverum Football.
Lämnat IFK: Serkan Pektas, ingen annan klubb i dagsläget. Isac Söderman, Eskilstuna City FK. Erik Gustafsson, klubb klar inom kort.

 

Startelvan mot IFK Åmål:

Jonas Käck mv.
Robin Larsen – Marcus Andersson – Felix Wall – Fredrik Danielsson.
Johan Bergfeld.
Christoffer Milde – William Schmidt – Filip Lundevall – Sebastian Nygårds.
Adnan Cirak.

Ersättare;
-Petter Björkman mv.
-Markus Wahlström
-Antonio Rodriguez
-Jakob Jensen
-Ahmed Ibrahim Mustafa
-Robin Norlin
-Rasmus Mellqvist