Seriematch
IFK Eskilstuna – Arboga Södra IF
Lördag 28 april, kl. 14.00 på Tunavallen

Andra hemmamatchen väntar mot ett Arboga Södra IF med stort självförtroende efter två raka vinster i  serieinledningen. En spännande division 3-drabbning är att vänta på Tunavallen, högborgen för vårt kära IFK där vi gör allt för att glädja hemmapubliken.

Inför matchen ställde vi tre frågor till tränare Andreas Fröjdfeldt:

Seger med 5-0 mot Hertzöga. Kommentar, Andreas?
– Vi vet att vi är svåra att möta på Tunavallen men jag tycker att vi under första halvlek låter Hertzöga komma för billigt undan. Vi spelar med ett tempo som är lägre än vad vi brukar och har lite för många misstag. I paus ändrar vi en grej på mittfältet och går tillbaka till det normala och vi ser genast mycket mer samspelta ut och Hertzöga har svårt att komma in på oss under hela halvleken och vi gör tre mål med bud på fler. I vissa sekvenser visar vi hög nivå både som lag och genom individuella prestationer. Allt som allt en bra start på hemmaspelet.

Två omgångar spelat, några resultat som har förvånat dig?
– Den här serien är lurig. Det finns ett par lag som kan blanda rejält i sina prestationer och därav kan resultaten variera kraftigt. Men det har spelats så få matcher än och det måste få gå 4-5 omgångar till innan man kan se om några lag presterar bättre eller sämre mot vad man har förväntat sig.

Arboga hemma väntar, ett av tre lag med 6 poäng, vad kan vi förvänta oss?
– Som det ser ut idag har vi full trupp tillgänglig och har mycket att välja på. Konkurrensen tvingar spelarna att prestera maximalt på varje träning för att antingen behålla sin tröja i startelvan eller ta sig förbi den spelaren som för tillfället spelar. Vi kommer att möta ett lag med stort självförtroende efter seriesegern förra året och med en poängmässigt stark inledning. Men vi vet om att när vi är bra så får motståndarna det jobbigt oavsett vilka vi möter.

 

IFK:s startelva (4-1-4-1)

Petter Björkman (mv.)
Robin Larsen – Marcus Andersson – Rasmus Mellqvist – Robin Norlin
Johan Bergfeld
Ahmed Ibrahim Mustafa – William Schmidt – Markus Wahlström – Sebastian Nygårds
Adnan Cirak

Ersättare:
-Joakim Eriksson (mv.)
-Felix Wall
-Fredrik Danielsson
-Antonio Rodriguez
-Alexander Larsson
-Jakob Jensen
-Sebastian Lundberg

 

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!