Seriematch
IFK Eskilstuna – Hertzöga BK
Lördag 21 april, kl. 13.00 på Tunavallen

 

Äntligen seriepremiär hemma på Tunavallen! Gästande lag är Hertzöga BK från Karlstad.
Inför matchen ställde vi tre frågor till tränare Andreas Fröjdfeldt:

Kort återblick på premiären mot IFK Åmål?
– Den väldigt slitna konstgräsplanen var till fördel för det lag som inte hade bollen och det är nog en stor anledning till att det inte blev någon sprudlande tillställning. Vi försvarade oss väl över hela planen i 90 minuter och fick Åmål att bli frustrerat samtidigt som vi fick en hel del lägen till omställningar men den sista skärpan saknades för att omvandla det till målchanser. William Schmidt gör det bra som tar bollen av deras spelare och sen spelar in till en fri Nygårds och vi gör 1-0. På samma sätt som att vi kan anse att Åmåls båda mål är av ren slump, så har även Åmål en poäng i och med att det är deras slarv som gör 1-0 till oss. Med kvarten kvar och 1-1 hade det varit okej med en poäng men känslan var att det var vi som var närmast 3 poäng och att då åka hem med noll poäng var smärtsamt.

Ser du någon skillnad på årets upplaga av IFK kontra förra årets?
– I anfallsspelet är vi nog idag på samma nivå som förra året men det finns potential till att bli ytterligare någon nivå bättre ju längre tiden går. Dessutom med tanke på att vi har fått in ett par duktiga offensiva spelare, samtidigt som vi hoppas att ett par andra tar steg under året. Den största skillnaden som syns redan nu är det fysiska spelet. Vi var förra året ganska låsta vid att vinna fotbollsmatcher på exakt samma sätt men nu har vi lite andra spelartyper som förhoppningsvis hjälper oss att vinna matcher på ett kanske fulare och rakare sätt.

Hemmapremiär väntar, vad kan vi i publiken förvänta oss?
– Vi ska fortsätta på samma sätt som tidigare på Tunavallen med ett passningsspel fyllt med kombinationer och vi vet att när vi har en bra dag brukar det vara jobbigt för motståndarna men roligt för er på läktaren. Skillnaden mot föregående säsong får gärna vara att vi gör mål fler gånger än vi missar när målet är öppet.

 

IFK:s startelva (4-2-3-1)

Joakim Eriksson (mv)
Robin Larsen – Marcus Andersson -Felix Wall – Fredrik Danielsson
Filip Lundevall – Johan Bergfeld
Ahmed Ibrahim Mustafa – Christoffer Milde – Sebastian Nygårds
Adnan Cirak

Ersättare:
-Petter Björkman (mv)
-Rasmus Mellqvist
-Antonio Rodriguez
-Robin Norlin
-Markus Wahlström
-Jakob Jensen
-William Schmidt

 

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns även möjlighet att på plats
betala inträdet och handla med Swish!


Välkommen!