Folksams Idrottsfond är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Folksam som vartannat år delar ut ledarstipendier till unga idrottsledare mellan 16-25 år. Ledarna får delta på ett ledarcamp, ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.

Varje idrottsdistrikt får skicka 15-20 deltagare, från Sörmlandsidrotten skickades i år Andreas Björklund, assisterande tränare i IFK:s seniorlag och ungdomsledare i organisationen, som en av deltagarna. Andreas har visat sig vara en god förebild och ha ett stort sportsligt engagemang och blev i år nominerad av klubben.

Ledarcampen genomfördes under helgen (25-27 maj) i Kungsörstorp tillsammans med Örebro Läns Idrottsförbund, Västmanlands Idrottsförbund och Östergötlands Idrottsförbund. Ledarna fick bland annat delta på föreläsningar och utbildningar som Vikten av värdskap, Ledarskap och Ungdomsledarskap. En av föreläsarna var den tidigare förbundskaptenen Tommy Söderberg. Det blev även en hel del roliga aktiviteter och tävlingar mellan distrikten som Södermanland så klart tog hem.

Andreas säger så här efter helgen:
– Det var väldigt lärorikt, och många bra föreläsare. Man har även fått lärt sig att bjuda på sig själv.