Seriematch
IFK Eskilstuna – Säffle FF
Söndag 13 maj, kl. 17.00 på Tunavallen

 

I den oerhört jämna div. 3-serien, där sju lag i stort sett har lika många poäng, finns IFK med. Nio av 12 poäng är klart godkänt och med en bra insats mot Säffle FF på söndag ser det mycket intressant ut.

I tisdags kväll bjöd vi upp till en spännande DM-semifinal mot div.1-laget Nyköpings BIS. En väl genomförd 1:a halvlek och en 1-0-ledning vändes tyvärr till en uddamålsförlust (1-2) i den 2:a. Vi var värda en förlängning, omständigheter förstörde det. Dock fanns det många positiva bilder att ta med sig in i seriespelet.

Inför matchen på söndag ställde vi tre frågor till tränare Andreas Fröjdfeldt:

Kommentar från senaste seriematchen?
– Vi hade två tuffa matcher mot Bosna förra året och var inställda på en liknande uppgift igen. Jämn inledning men när en av deras spelare går in för hårt i en duell och blir utvisad redan efter knappa halvtimmen blir förutsättningarna annorlunda. Vi får anfalla mot ett lågt stående Bosna och det såg långa stunder ut som handboll. Bosna har ett par farliga omställningar och det blir en lättnad när vi tillslut gör mål. Bosna öppnar sig och vi har chanser att avgöra men vi får vänta till sista minuterna innan vi kan andas ut ordentligt. 3 tunga poäng in.

Säffle hemma väntar, kommentar?
– Förra året 0-0 borta och 1-2 hemma. Hemmamatchen var en av de matcher där vi var en klass bättre än motståndarna men ändå lyckades förlora och tanken är att Säffle kommer att få sota för det nu istället. Får vi bra fart på båda kanterna så ska vi ge Säffle en tuff match.

Några förändringar i truppen?
– Ja, två spelare ut. Erik Gustafsson har lämnat permanent för Malmköpings IF och Andreas Wisén spelar nu matcher för Triangelns IK men kommer att fortsätta träna med oss.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entré och handla med Swish!


Välkommen!