Seriematch
FK Bosna 92 Örebro – IFK Eskilstuna
Fredag 4 maj 2018, Pettersbergs IP

Resultat: 0-3 (0-0).

En nervös start av IFK men efter cirka en kvart spelad arbetade man sig in i matchen. Dock fick man inte igång spelet riktigt och Bosna kändes hetare. I den 26:e minuten kapas Johan Bergfeld och det blir ett rött kort direkt på en Bosnaspelare. IFK blev därför direkt mer spelförande men skapade inget farligt alls innan pausvilan. I andra halvleks början drog Bosna ner på tempot och verkade köra efter taktiken kontringar, allt medan IFK försökte såga sig igenom. I 53:e gav också matchbilden, nästan väntat, resultat och IFK fick ett ledningsmål, 0-1, målskytt Adnan Cirak. Efter en rörig situation runt målvakten kunde Cirak trycka in bollen i mål från straffpunktsavstånd. Bosna ändrade taktik och flyttade upp spelet, som öppnade upp bakom deras backar. I den 65:e minuten kunde dock Bosna nästan kvittera efter ett bolltapp av IFK. Bosna kunde jämna ut spelet även om IFK, med en man mer på plan, var det spelförande laget. I 75:e fick IFK straffspark och chans att utöka ledningen – men Cirak missade och målvakten kunde rädda ganska lätt. Bosna satsade allt framåt och det blev hetsigt på plan. Men Christoffer Milde kunde sätta spiken i kistan när han i minut 83 satte 0-2-målet, efter en fin passning från Cirak. IFK kunde i 89:e minuten fylla på ledningen ytterligare, Markus Wahlström tryckte sig igenom och satte trean. 0-3 blir också slutresultatet och IFK kunde åka hem med tre poäng i bagaget.