I söndags (13 maj 2018) spelade IFK:s Veteraner säsongens, tillika Veteranseriens, första match.
En bortamatch på Kungsvallen, där motståndet var Jäders IF.
”En riktig bragd av IFK:s Veteraner”, menar lagledaren Rune Lif som berättar vidare:
– Vi startade matchen med endast åtta spelare, sen anslöt Patrik Karlsson tjugo minuter in i första halvlek, efter två tennismatcher i kroppen. IFK spelade klokt, hushöll med krafterna på ett berömligt sätt och tillät inte Jäder några som helst farligheter. Däremot fick Johan Bodén en chans som han förvaltade på rätt sätt, i 25:e satte han 0-1, som blev halvtidsresultatet. Björn Grapenhed, kontrade in 2:an efter 38 minuter. Johan Carlsson, klämde in 3:an i 48:e och Patrik Karlsson satte fyran i 57:e med en känslig lobb. IFK spelade med endast sju man sista minuterna p.g.a. en utvisning, samt en mycket tråkig skada; den lojale lagspelaren Fredrik Simu råkade ut för en brusten hälsena. Smolk i segerbägaren. Matchen slutade, som ni förstår, med IFK-seger 0-4.