Seriematch
IFK Eskilstuna – Säffle FF
Söndag 13 maj, Tunavallen

Resultat: 5-1 (2-0).

Sköna poäng för IFK. En övertygande seger trots skador på nyckelspelare. En gedigen prestation, dock utan att glänsa. Det finns kapacitet i den breda truppen och det kommer vi ha nytta av framöver. Plus i kvällens match går till Felix Wall och Robin Norlin i försvaret. Och så klart Cirak/Nygårds på topp. I den 19 minuten gör IFK 1-0 via Adnan cirak som direktskjuter bollen i nättaket efter en fin passning från Ahmed Ibrahim Mustafa. Tio minuter senare och 2-0, målskytt Sebastian Nygårds efter ett sologenombrott avslutat med en chip. Andra halvlek och Säffle tog över taktpinnen mot ett passivt IFK, men återigen är Nygårds framme och ökar ledningen till 3-0 efter ett samspel med Cirak. I den 71:a minuten kunde Säffle reducera till 3-1 efter en nick på hörna. Bara tre minuter senare utökade IFK igen, till 4-1, Felix Wall nickskarvar in en frispark från Sebastian Lundberg. Ytterligare ett mål skulle det bli för IFK, i den 85:e minuten. Cirak målskytt igen och 5-1 blir ett övertygande slutresultat.
Nu tar vi siktet mot starka Yxhults IK borta.