Seriematch
IFK Eskilstuna – IFK Ölme
Söndag 10 juni 2018, kl. 17.00 på Tunavallen

 

Viktigt för oss i IFK Eskilstuna att vi kommer in i vinnartrenden igen om vi vill vara det topplag många säger att vi är och det vi själva tror att vi kan vara med maxprestationer på planen. IFK Ölme är ingen lätt motståndare, i fjol vann vi hemma och förlorade bortamatchen. Fyra matcher återstår av vårsäsongen, sedan väntar ett drygt månadslångt uppehåll innan hösten startar med den hyperintressanta ”Publikmatchen” mot IFK Åmål lördag 4 augusti kl. 14.00.

Kamratmöte på Vallen

Som sagt, viktigt för IFK Eskilstuna att åter få igång målfabrikationen, 1 mål på de 3 senaste matcherna är inga siffror vi är nöjda med (Yxhults IK borta 0-2, Scandinavian FC Örebro hemma 1-0 och Adolfsbergs IK borta 0-0). Låt oss hoppas på ett hungrigt IFK Eskilstuna som är fokuserade på matchen, vill vi vara ett topplag får vi inte låta IFK Åmål segla iväg i ensamt mäjestät.

Oavsett vilka spelare som startar matchen mot IFK Ölme så är grundkravet från oss i föreningen och de supportar som håller på blått i vått och torrt en sju dj-vla arbetsinsats från alla håll och inte någon ”halvjogg” på planen. Det finns så mycket kompetens i vår trupp och kanske har vi ännu inte visat vår ”bästa” fotboll för hemmapubliken… låt oss se vad Ölme-matchen får för karaktär.

Kamratförening 7 ställer följande startelva på benen:
Jonas Käck (mv.)
Jakob Jensen – Robin Larsen – Felix Wall – Fredrik Danielsson.
Markus Wahlström.
Christoffer Milde – William Schmidt – Alexander Larsson – Sebastian Nygårds.
Adnan Cirak.
Ersättare:
-Joakim Eriksson (mv.)
-Rasmus Mellqvist
-Antonio Rodriguez
-Marcus Andersson
-Nikola Dragicevic
-Robin Norlin
-Filip Lundevall
-Sebastian Lundberg

 

Inför matchen nu på söndag ställde vi som vanligt tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Kort summering av de två senaste matcherna?
– Senaste hemmamatchen mot Scandinavian FC Örebro var minst sagt dålig och det enda det berodde på var underskattning. Vi vinner till slut ändå men det höll på att bli en dyr läxa. Adolfsberg borta slutade mållöst men vi gör en bra match, där vi under stora delar av matchen trycker tillbaka Adolfsberg och vi har 3-4 goda chanser att göra mål men lyckades inte. Adolfsberg hade två duktiga offensiva spelare som vi fick ha koll på och det var nära ett par gånger. Kanske rättvist med kryss även om vi själva nog var närmast att vinna.

IFK Ölme, kommentar?
– Lurigt lag. Vi förlorade borta och vann hemma förra året.
Deras prestationer har pendlat under våren men jag tror att Ölme själva siktade högre upp än förra året. Vi väntar oss, nästan som vanligt, ett lågt stående motstånd som kommer satsa på kontringar.

Skadeläget?
– Börjar ljusna något. Milde och Wahlström ska vara helt åter i spel igen och nu är nog Marcus Andersson den som börjar närma sig spel igen. Mellqvist, Andreasson och Bergfeld har en bit kvar.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!