IFK Eskilstuna hälsar målvakten Divar Matte (vänster i bild) från Eskilstuna Babylon IF och Peyman Alkoyun från Eskilstuna City FK välkomna till vår seniorverksamhet.
Samtidigt har två spelare valt att lämna IFK. Det gäller Robin Norlin (Eskilstuna City FK) och Sebastian Lundberg (ny klubb inte klar).

 

Divar, beskriv dig själv som spelare och var du har spelat senaste året?
– Jag har varit målvakt hela mitt liv och brinner för positionen. Som målvakt är jag inte speciellt lång men jag kompenserar längden med explosivitet och spänst  samt trygghet med bollen i fötterna. Jag har redan spelat division 3 med Eskilstuna Södra när jag var 18-19 år gammal och avlutade två säsonger som förstaval där. Förra året spelade jag i Eskilstuna City men fick även träna heltid med AFC Eskilstuna som då spelade i Allsvenskan och spelade några matcher i U21 Allsvenskan. Sedan bröt jag med City och hade ett kort uppehåll. Senaste klubben jag var inskriven i var Babylon där jag höll igång en kort period för att vara i form inför IFK.

Vad vill du bidra med under hösten?
– Under hösten vill jag bidra med min erfarenhet från division 3 och division 2 samt visa det jag har lärt mig från AFC! Jag vill bidra med min träningsvilja och ledarskap. Jag är säker på att denna trupp kan klara sig hela vägen till division 2 och jag vill hjälpa dem med det!

 

Peyman, beskriv dig själv som spelare och var du har spelat senaste året?
– Jag är en lagspelare som vill göra mina lagkamrater bättre på planen och samtidigt utvecklas individuellt. På planen kan jag spela de flesta positioner. Senaste året har jag spelat för Eskilstuna City.

Vad vill du bidra med under hösten?
– Under hösten vill jag komma in till laget med en positiv energi till min lagkamrater och få alla att höja nivån på träning och match. Vi måste tro på varandra och på det vi gör!