Publikmatchen
IFK Eskilstuna – IFK Åmål
Lördag 4 augusti 2018, kl. 14.00 på Tunavallen

 

IFK startade hösten på bästa sätt i o m 3-0-segern borta mot Hertzöga BK i Karlstad. Segern var en nödvändighet för att drömmen om kvalspel till div. 2 ska leva. På lördag väntar svårast möjliga motstånd när vi möter serieledarna IFK Åmål på Tunavallen.
Dagen till ära bjuder vi våra åskådare på fri entré. Det är möjligt tack vare våra sponsorer nedan:

Carling Måleri AB
Stefans El AB
Krekolas Trafikskola
Färgade Miljöer AB
Länsförsäkringar
Team Sportia
Adidas
AB Kurt Görans El
Profeel AB
Vivalucious
PWC
Assemblin El AB
Potmix Products AB
Steens Montage
Hans Gabrielsson
Leo Måleri
Barkmans Industri
Barkmans Färg
El & Fastighetsservice
Sören Eriksson
Åke Eriksson
Miwi Engineering
Vilsta Sporthotell
Stahrebolagen
NJ Elinstallation
Lindebergs Ur
ABC Butikerna

 

Inför matchen ställde vi tre frågor till tränare Andreas Fröjdfeldt:

Vinst med 3-0 senast mot Hertzöga, kommentar?
– Första halvlek har vi ett ganska bra grepp och leder med 2-0. Vi hade utöver målen ytterligare två stora chanser att göra mål men vi var nöjda med att ha 2 mål upp för Hertzöga hotade oss ett par gånger och hade ett gäng hörnor som blev farliga. I paus bestämmer vi oss för att ligga lägre och vänta in kontringslägen för att avgöra matchen men vi blir för passiva och tappar bort det egna spelet. Hertzöga har en period på 15-20 min där vi är illa ute där en konstig situation räddar oss ena gången och strax därefter räddar Petter en straff. Med 20 minuter kvar byter in tre nya innermittfältare och med deras krafter på planen så ordnar vi upp spelet igen och kontrar till slut in 3-0 och matchen är avgjord.

Serieledarna Åmål väntar nu, förlust i premiären, revansch nu?
– Det hoppas vi. När vi är i bra slag så ska det vara helt jämna matcher och så var det i premiären där vi presterade tillräckligt bra för att vinna matchen men Åmål kom på något sätt undan med tre poäng ändå.

Läget i truppen?
– Jocke Eriksson, Sebastian Lundberg, Jonas Käck och Robin Norlin har lämnat oss och in har Peyman Alkoyun och Divar Matte kommit. Våra insatser under juni månad har gjort så att vi lämnat handikapp till alla andra lag men vi har haft ett par riktigt bra träningsveckor nu och vi kommer att göra allt vi kan för att jaga ikapp avståndet vi själva har skapat uppåt.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).

Det finns möjlighet att på plats
handla med Swish!


Välkommen!