Seriematch
IFK Eskilstuna – Yxhults IK
Lördag 1 sep 2018, kl. 14.00 på Tunavallen

 

Vårt kära IFK har startat hösten magnifikt med fem raka segrar. Det är en nödvändighet med ytterligare en 3-poängare när vi möter svårspelade Yxhults IK på Tunavallen första lördagen i september. Förhoppningen är också att IFK Ölme luggar IFK Kumla på poäng i deras lördagsmöte.

Inför matchen ställde vi som vanligt tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Kort sammandrag om senaste två matcherna, 9-1 mot Bosna och 4-1 mot Säffle?
– Bosna hemma är vi rätt så bra i första halvlek och leder med 4-0 i paus. Vi spelade med tålamod och vände och vred på motståndarna och när det öppnades upp ytor hittade vi ofta fina kombinationer som sedan ledde till målchanser och även ett par fina mål. I paus vet vi om att matchen är avgjord och vi går minst sagt på halvfart i början av andra halvlek. När vi gör det femte målet så går all luft ur Bosna och det rinner sedan iväg. Säffle borta är en match vi har stor respekt för och vi var inställda på en tuff match. Vi gör 1-0 där Sebastian Nygårds nicklobbar in ett fint inlägg från Fredrik Danielsson. Vi är sedan ytterst nära att göra 2-0 på en hörna men stolpen räddar Säffle och kort därefter gör istället Säffle 1-1 och det kändes surt att vi efter den inledningen på matchen har 1-1. Även om vi kände att vi ägde matchen så stod det ändå och vägde lite efter 1-1 så när Nygårds halvt cyklar in 2-1 efter ett fint förarbete av Adnan Cirak så kändes det rättvist att vi gick in i paus med en boll upp. I andra halvlek har vi väldigt stor kontroll på matchen och vi agerade väldigt tryggt både med och utan boll plus att vi vann väldigt mycket dueller över hela planen. När Filip Lundevall gör 3-1 assisterad av Adnan så kändes det avlägset att vi inte skulle vinna matchen men när Christoffer Milde kort inpå bryter in från sin kant och placerar in 4-1 så är det helt färdigt. En väldigt väl genomförd match av oss.

Ni spelar med stort självförtroende, gör många mål och släpper knappt in mål längre?
– En stor nyckel till det är att vi har i princip hela truppen tillgänglig och det gör så att vi slipper flytta spelare mellan olika positioner för att täcka hål som blir när spelare är skadade eller avstängda. Vi har tidigare fått offra ett par spelares spetsegenskaper men nu efter uppehållet har vi kunnat använda våra nyckelspelare på deras bästa positioner och då får vi ut så mycket mer. Men det som har varit har varit, vi har inget annat val än att fortsätta vinna så att vi har vunnit 5 raka får vi bara lägga bakom oss och se till att vi fortsätter vinna.

Yxhult hemma, förlust borta, revansch nu?
– Möter man Yxhult borta i april eller maj så vet man att det är i princip omöjligt att ha tre passningar i följd på gräset utan att den studsar ut i skogen eller upp i ansiktet. Förra året hade vi flyt att vi vann där och inför i år hade vi fått in ett par spelare som gjorde att jag kände att vi kan kasta ut ett lag där vi är fysiskt starkare än motståndarna och så vinner vi matchen på det sättet. Men de 5-6 spelare vi verkligen ville ha på planen den matchen var alla skadade så Yxhult vinner klart rättvist. På Tunavallen blir det nu så klart helt andra förutsättningar men oavsett underlag är Yxhult ett väldisciplinerat lag så det blir ytterligare en utmaning för oss.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!

 

 

Some medicines are not safe to take with Viagra KamagFrance, targeting a womans brain chemistry in order to boost her desire.