Hösten har börjat mycket bra för vår räkning. Tre raka segrar ger oss hopp och självförtroende inför fortsättningen. Det har även hänt en del i spelartruppen den senaste tiden.

IN I TRUPPEN:
– Divar Matte mv. (från Eskilstuna Babylon IF)
– Peyman Alkoyun (från Eskilstuna City FK)
– Henok Berhane (från Eskilstuna City FK)
– Kristófer Eggertsson (långtidsskadad, nu tillbaka)

SLUTAT:
– Sebastian Lundberg (till Skogstorps GoIF)
– Robin Norlin (till Eskilstuna City FK)
– Jonas Käck (mv.) (till Stigtomta IF)
– Valt att sluta, ingen klubbadress klar, har Alexander Larsson och målvakten Joakim
Eriksson valt att göra.
IFK Eskilstuna tackar Sebastian, Robin, Jonas, Alexander och Joakim för tiden hos oss!

 

Välkommen tillbaka till IFK Eskilstuna, Henok Berhane!
Beskriv dig själv som spelare?
– Jag spelar på högerkanten antingen som ytterback eller som yttermittfältare och jag försöker att springa väldigt mycket och gärna i djupled för att både hota själv och för att öppna ytor åt andra spelare.

Vad har du för mål för hösten och vad ska du bidra med?
– Jag vill att vi ska fortsätta med att ta en match i taget och göra allt vi kan för att hela tiden vinna matcherna. Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt och när jag spelar så ska jag bidra med min snabbhet och mitt djupledsspel. Både på och utanför planen ska jag bidra med positiv energi oavsett min roll.

Tränaren Andreas Fröjdfeldt om Henok:
– Vi har jobbat tillsammans tidigare i både U19- och seniorsammanhang. Han var för ett par år sedan på väg att få ett litet genombrott men det har väl inte flutit på som han själv har önskat senaste året. Henok hörde av sig strax innan sommaren och visade sitt intresse och vi sa att vi också är intresserade den dag han själv är fri att lämna sin dåvarande klubb. Henok är på väg mot god form och får vi upp honom en nivå till har vi en bra spelare som kommer att hjälpa laget att bli ännu bättre under hösten.

 

Kristófer Eggertsson drabbades den 11 juni förra året av en korsbandsskada. Ett par veckor senare lämnade flickvännen Eskilstuna United för spel i Rosengård och de flyttade ner till Malmö. Kristófer, hur har det varit och hur har din rehab gått?
– Malmö har varit bra än så länge, det är en större stad än Eskilstuna och det är nog den största skillnaden. Sen har människorna där nere en helt annan dialekt och det är mycket svårare där än här att försöka förstå något på svenska. Rehaben har varit lång men det har gått bra. Jag har haft en sjukgymnast från november och jag är fortfarande i kontakt med henne och följer upp hur allt går. Jag har tränat hårt och knät ska vara fullt återställt och jag känner att jag närmar mig min bästa form igen.

Nu är du tillbaka i IFK igen, hur och varför blev det så?
– Jag har haft regelbunden kontakt med Andreas (Fröjdfeldt) sen vi flyttade härifrån och han har vetat om när jag släppte kryckorna, när jag började jogga och när jag var tillbaka på planen igen. Jag har följt laget noga och när jag berättade för någon månad sen att jag hade börjat träna fotboll igen skojade Andreas om att jag skulle komma tillbaka och spela den höst jag missade förra året. I fredags hade vi kontakt igen och då sa Andreas att han inte skojade längre och frågade om jag ville komma tillbaka och spela resten av säsongen. Efter någon dags funderande så bokade jag under söndagen tågbiljetten till Eskilstuna och tisdag kväll tränade jag med laget igen på Tunavallen.

Hur kändes det att vara tillbaka på Tunavallen och träna med laget igen?
– Det kändes väldigt bra att vara tillbaka och träffa alla grabbarna igen. Det är bara bra personer och det intrycket fick jag även av de nya spelarna som har anslutit till laget sedan jag lämnade. Laget ser starkt ut och jag ser fram emot att avsluta säsongen här.

Andreas Fröjdfeldt om den något oväntade comebacken:
– Han var rätt otränad när han kom till oss inför säsongen 2017 men jag minns att jag sa direkt efter första träningen att han kommer att bli en bärande spelare för oss och det blev han verkligen. Han var en av våra viktigaste spelare och var nog även en av seriens bättre mittfältare. Men sen kom den där matchen där han skulle byta riktning helt själv inne i mittcirkeln och inte för att man har röntgensyn men man såg direkt vad som hände. Hans flickväns övergång till Rosengård var på gång redan innan hans skada men hans plan var att spela klart säsongen med oss och efter det flytta ner till Malmö.
  Vi har haft kontakt rätt så regelbundet för att han har velat veta hur det går för oss och jag har viljat veta att han blir helt återställd. Det stämmer att vi skojade om att han skulle komma hit igen när han berättade att han var tillbaka på planen men det var nog ingen av oss som trodde på det egentligen. Vi har under sommaren tittat efter en mittfältare och i fredags så frågade jag honom om han på allvar skulle vilja komma tillbaka och spela sista månaderna med oss och fyra dagar senare var han här igen.
  Han är redo för spel omgående även om han har en bit kvar till 90 minuter men speltid på söndag mot Bosna är inte alls otänkbart. Självklart har han efter ett drygt års frånvaro av matchspel en bit kvar till sin bästa form men man såg direkt på första träningen att blicken, arbetskapaciteten och tillslaget finns kvar. Kristófer spenderade bara ett halvår hos oss i IFK och han har nu heller ingen som helst anknytning till Eskilstuna. Addera det med att han vet om att han kanske bara är i form för att spela max 60 minuter per match kommande månad så kan man utan att överdriva anse att karaktären på spelaren är rätt bra.