Seriematch
IFK Eskilstuna – FK Bosna 92 Örebro
Söndag 19 augusti 2018, kl. 13.00 på Tunavallen

 

Höstens tre matcher har gett mersmak, tre raka vinster med siffrorna 11-0 (Hertzöga BK borta 3-0, IFK Åmål hemma 6-0, Arboga Södra IF borta 2-0) ger en skön känsla inför fortsättningen. På söndag väntar FK Bosna 92 Örebro, trots tabellplaceringen är laget lurigt att möta och vi förväntar oss ett 100 % fokuserat IFK-lag som springer ut på Tunavallen.

 

Inför matchen ställde vi som vanligt tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Beskriv senaste matcherna?
– Alltid tuffa matcher mot Åmål som har ett gäng spelare som är väldigt skickliga. Första halvlek är väldigt jämn där Åmål har ett litet övertag i spelet men det är minst oavgjort i farliga målchanser. Vi får ett tidigt ledningsmål i andra halvlek och det ihop med att Åmål får en spelare utvisad sätter Åmål i stora problem och vår offensiva skicklighet ihop med deras desperation gör så att vi skadar Åmål rätt hårt. Det slutar 6-0 men hade kunnat blivit ännu större siffror med tanke på att vi bränner ett par frilägen. Borta mot Arboga senast kommer inget av lagen igång med något bra spel i första halvlek och det är knappt en målchans, tror jag. I andra halvlek är vi mycket bättre med bollen och Arboga får slita och till slut får vi utdelning och har sen 2-3 lägen att göra 2-0 och stänga matchen men vi gör det inte och Arboga har en hörna som är nära att ge 1-1. När vi sedan gör 2-0 är det färdigt och matchen spelas sen bara av.

Inkluderat träningsmatchen mot Skiljebo SK är det nu fyra raka matcher utan insläppt mål, varför?
– Börjar egentligen på träningsplanen där vi lägger ner ett mycket hårdare jobb och det har vi tagit med oss ut i matcherna där vi springer ett par extra meter för varandra. För att ha chansen att jaga topplagen så har vi inget annat val än att fortsätta vinna och vi spelar egentligen varje match med kniven mot strupen och det passar oss. Vi har haft ett par spelare ut och ett par spelare in i truppen och det har gjort oss gott. De som har kommit in har gjort oss bättre samtidigt som vi har många spelare från målvakt upp till mittfält som är i god form och addera det med att våra offensiva spelare gör mål på det mesta just nu.

FK Bosna 92 Örebro hemma, vad vi kan vänta oss?
– Svårbedömt lag, stor omsättning på spelare i Bosna som har en hel del skickliga spelare. Med samma attityd och inställning som efter sommaren så är och ska vi vara svårslagna, så vi hoppas fortsätta på den inslagna vägen.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!