Seriematch
IFK Eskilstuna – Adolfsbergs IK
Söndag 16 sept 2018, kl. 13.00 på Tunavallen

 

Att säga att en fotbollsmatch inte är spännande och heller inte tär på en fotbollssupporters nerver är att ljuga. Helt osannolik avslutning på den senaste matchen borta mot Scandinavian FC Örebro. Ett ihållande regn gjorde att planen var blöt, halkig och fick till följd att spelarna sjönk ner i kladdet vid varje löpsteg. Med 5 minuter kvar av ordinarie tid ledde IFK med 3-1, i 89:e minuten reducering 2-3 efter kalabalik i straffområdet, 3-3 via en snygg nick i krysset efter hörna i matchminut 90 + 3. Att säga att vi ca 20 IFK-supportar mådde bra i det läget vore också att ljuga. Rysaren fortsatte, IFK får ett jätteläge i 94:e minuten och bollen stoppas på mållinjen av en utespelare. Så kom den dramatiska avslutningen då vår Adnan Cirak undvek en offsidefälla, kom fri, rundade målvakten och rullade in bollen i öppet mål. Jubel – slut.
4 omgångar kvar och vår division 2-dröm lever, synd att både IFK Ölme och IFK Kumla också gjorde viktiga mål i respektive matchers slutskeden. IFK har kvar att möta Adolfsbergs IK hemma (16/9), IFK Ölme borta (22/9), SK Sifhälla hemma (29/9) och IFK Kumla borta (7/10).

Inför helgens match ställde vi som vanligt tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Beskriv de senaste två matcherna?
– Yxhult hemma, under hösten har vi snittat 4,8 gjorda mål och vi hade chanser nog att behålla det snittet även mot Yxhult men vi lyckades gå ifrån matchen mållösa. Små marginaler, oskicklighet, en duktig målvakt och en del otur gjorde att matchen slutade 0-0. Scandinavian borta är en svårare match än vad tabellen visar. Första halvlek slutar 1-1 efter ett misstag av deras målvakt samt ett kvitteringsmål som förmodligen inte skulle godkänts på grund av offside. Andra halvlek är något bättre från vår sida och när det stod 3-1 kändes det rätt så tryggt men ett 3-2 mål precis innan 90:e minuten plus en väldigt lång stopptid gjorde att det blev match ändå. 3-3-målet kommer på en hörna i 92:a minuten och det kändes bra surt just då. Att vi sedan missar ett friläge blev man inte gladare över men 4-3-målet i 95:e minuten är så befriande och vi fortsätter ha kontakt med kvalplatsen.

Läget i truppen?
– Petter Björkmans fot är fortfarande inte läkt och Ahmeds Mustafas rygg krånglar lite men i övrigt en frisk trupp. Vi har en hel del spelare på två gula kort och Jakob Jensen fick sitt tredje senast så han är inte tillgänglig i helgen.

Tankar inför Adolfsberg hemma?
– Vi måste fortsätta vinna. Adolfsberg har haft en sämre höst och har nu inte så många poäng ner till kval längre. Adolfsberg tycker jag är ett av de bättre lagen om man bortser från topplagen. 0-0 borta där båda lagen hade chanser att vinna matchen. Det blir en tuff match men vi vet att vi alltid skapar många chanser här hemma.

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!

 

Viagra at such low doses isn’t known to produce side effects in humans apoteket-sv.com, or concomitant strong CYP3A4 inhibitors: consider initial dose of 25mg.