Seriematch
IFK Eskilstuna – Adolfsbergs IK
Söndag 16 september 2018, Tunavallen

Resultat 5-1 (1-1).

En skön trepoängare tillika femetta på hemmaplan i mötet mot gästande Adolfsbergs IK. Nära bortaledning i första halvlek men IFK kom igen i andra – med råge.

 

Rapport från matchen:
Matchstart och Adofsberg ser fysiskt stora ut. IFK inleder dock med mycket bollinnehav och bl.a. ett bra anfall där Sebastian Nygårds får ett bra avslut strax utanför stolpen. I den 20:e minuten blir det straff för IFK; Christoffer Milde blir nerdragen i målgården. Nygårds sätter straffen säkert till höger om målvakten.
Efter några minuter kvitterar Adolfsberg till 1-1. Surt. Och i den 25:e minuten är det något virrigt i IFK:s försvar och mycket nära bortaledning. Halvtimmen spelad och Adolfsberg är inte helt ofarliga, de försvarar sig med hela laget och blir giftiga när lägen dyker upp. IFK är det spelförande laget men har ändå svårt att komma igenom deras uppställda försvarsmur.
Halvtidsresultatet stannar på 1-1.
Andra halvlek, redan i 49:e tar IFK åter ledningen, 2-1; Adnan Cirak får ett läge i deras box och sätter den säkert efter marken i mål.
IFK utökar i 54:e till 3-1; Fredrik Danielsson slår ett fint inlägg efter marken och Nygårds styr in trean.
Bar några minuter senare går proppen ur, 4-1; hattrick för Nygårds som stänker in fyran.
Efter ett trippelbyte av IFK så utökas ledningen till 5-1; i 72:a minuten blir Nygårds ren med läge att sätta sin fjärde strut, men ”skänker” istället bollen till Cirak som kan sätta dit bollen i nätet.
En säker femetta räckte för IFK, resultatet står sig till slutsignalen.

Nu laddar vi stenhårt för kamratmötet IFK Ölme borta lördag 22 september. Vi är redo att ta oss an uppgiften och att ta revansch för hemmaförlusten i våras.

 

here silagra.