Nu på lördag är det en speciell dag för IFK Eskilstuna.

IFK har tillsammans med sina sponsorer valt att stödja kampen mot prostatacancer och kommer därför uppmärksamma detta nu på lördag den 29/9.

Hälften av alla publik- och sponsorintäkter  går till MUSTASCHKAMPEN.

Vi har bland annat bjudit in Djurgårdens IF:s legendarer som kommer spela en stentuff match mot IFK:s Veteraner kl.13:00 på Tunvallen innan höstens sista hemmamatch mot SK Sifhälla drar igång kl.15.00.

I Djurgården kommer vi bland annat kunna se den store målvakten Pa Dembo Turray, Abgar Barsom och Louay Chanko som kommer försöka ta sig an dom blå eleganterna från Eskilstuna.

IFK:s A-lag kommer för dagen att spela i en ljusblå tröja och strumpor för att visa sitt stöd i kampen mot prostatacancer.

Se till att bjuda in alla du känner och dela gärna evenemanget så ser vi till att det blir mycket folk till båda matcherna och att vi tillsammans bidrar till Mustaschkampen.

Ett litet bidrag kan betyda mycket. Swisha in ditt bidrag till 90 01 017, märk med ”IFK E”.

Inför IFK:s A-match mot SK Sifhälla ställde vi tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt:

Berätta om senaste matcherna?
– Vinner med 5-1 hemma mot Adolfsberg där det är spännande fram till att vi gör 3-1 och då går luften ur våra motståndare och vi gör ytterligare 2 mål. Senaste hemmamatcherna har vi mött lag som spelar väldigt lågt med 5-backslinje och även om Yxhult fick med sig poäng på det viset hade vi målchanser nog för att göra 5 mål även där. Borta nu senast mot Ölme startar vi väldigt bra första halvtimmen och skapar så många bra lägen att matchen bör vara över i paus men ett för enkelt 1-1 mål gör att det är oavgjort i paus och vi har sedan den extrema vinden emot oss i andra och när Ölme knorrar in en hörna direkt i mål är uppförsbacken väldigt brant. Tyvärr kommer 3-1 nästan omgående och vi får inte till någon forcering.

Hur är läget i truppen?
– Någon enstaka sjukdom och ett par med lättare känningar men vi utgår just nu från att ha full trupp tillgänglig.

Inför matchen mot Sifhälla?
– Slåss för sin existens och är ett hårt arbetande lag. Utgår från att möta ett lågt försvarande lag även här men planen är så pass stor och underlaget gör det svårt för lagen att försvara sig lågt utan att bjuda oss på för stora ytor och vi skapar alltid målchanser. Så länge vi har chansen att nå kvalplatsen kommer vi kriga för det och samtidigt hoppas med att få med oss vissa andra resultat, större under har ju skett. Våra livlinor brändes allihop strax innan sommaren och därför räcker det med något enstaka poängtapp för att inte ha allt i egna händer.

 

Info:
Insläpp vid läktarsektionen G-H mot Nattkröken.
Entréavgift för båda matcherna 60 kr.
Pensionärer/studerande 40 kr för båda matcherna.
Ungdomar 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort fri entré

Kiosk finns i anslutning till entrén.
Och JA, vi tar swish!

MATCHVÄRD:
Biltjänsten Serrander Bil

SPONSORER:
Bowler Reklam  – Stiga Sports AB – ICA Kvantum Ekängen – Eskilstuna-Kuriren – Gamla IFK:are – BAXER – Athletic Merch

MATCHBOLLAR:
Barkmans – Nordea

Hjärtligt välkommen!