Äntligen dags för seriestart!
Först ut: På lördag gästas IFK Eskilstuna hemma på Tunavallen av Enhörna IF från Södertälje.

Vi ställde tre frågor till tränaren Andreas Fröjdfeldt inför matchen:

Läget i truppen?
– Det ser ganska bra ut. Av de som dras med skador så är det Petter Björkman och Jakob Jensen som förmodligen inte kommer vara tillgängliga i inledningen av serien. Flera spelare visar stigande form och vi kommer kunna ställa ett starkt lag på planen mot Enhörna.

Försäsongen i korthet?
– Vi har gjort lite mindre av allt. Vi började träna 2 veckor senare än vanligt och vi har även spelat färre träningsmatcher än vanligt. Vi har en mindre trupp i år och det är en av anledningarna till att upplägget har förändrats mot tidigare säsonger. Vi har även valt att avstå spel i DM då vi i år inte har något annat intresse än att lägga all fokus på seriespelet. DM stod oss dyrt förra säsongen. Vi har blandat starka och svaga insatser i träningsmatcherna. Vi har spelat på flera olika sätt och det är något vi kommer att fortsätta med även under seriespelet.

Förväntningar på säsongen?
– Vi ser fram emot att få tävla i en ny serie i år och det kommer visa sig om vilka skillnaderna blir mot föregående säsonger i div 3 västra Svealand. Bägge serierna har sina utmaningar och vi hoppas att våra styrkor kommer än mer till sin rätt i denna serie. Jag är ganska säker på att denna serie kommer att bli väldigt jämn på alla sätt och vis. När vi har bra dagar vet vi att vi är väldigt jobbiga att möta men om vi kan blanda ihop det med att ibland vinna ”fult” så kan detta bli bra.