Syrianska Eskilstuna IF – IFK Eskilstuna
Söndag 19 maj kl. 15.00, Fröslunda IP.

Med en veckas distans till derbyt mot City så förstärks åsikten att IFK var värda tre poäng, javisst en grym tur att vi trots allt fick med 1 poäng i den 92:a minuten i o m straffmålet av Emil Fritzell. Dock speglar inte resultatet 2-2 matchbilden. Första 20 minuterna är City laget med mer struktur och bollinnehav, därefter är det IFK:s match spelmässigt. Citys 1-0-mål är en bjudning från IFK:s sida och egentligen ingen målchans, deras 2-1-mål är en fin individuell prestation av spelaren avslutat med ett rappt skott i nättaket. IFK:s kvittering till 1-1 är frukten av ett mycket fint anfall med ett avslutande pass från Sebastian Nygårds som Fritzell iskallt placerar i mål. Peyman Alkoyun blir fälld i ytterkant av straffområdet och straffen är given, en något nervös Fritzell trycker in bollen med kraft i burgaveln, deras målvakt är där med fingerspetsarna. Så till det bortdömda målet (för offside) av Nygårds i 1:a halvleken; vår matchvideo visar att målet skulle ha godkänts, på passningstillslaget är han onside. Även i den 2:a halvleken får vi ett mål bortdömt för offside och även där finns det en del att sägas.

Tabellen är oerhört jämn och alla tar poäng av varandra. Söndagens andra Tunaderby på Fröslunda IP mot Syrianska är naturligtvis en mycket svår match på ett förmodat ojämnt naturgräs underlag. Syrianska är ett tekniskt lag med hög lagmoral och vill till varje pris göra det svårt för oss. När vi senast möttes i den sörmländska 4:an så slutade båda matcherna oavgjort 2-2 (h) och 0-0 (b).

IFK mönstrar ett ordinarie lag och låt oss hoppas att spelarna har vaknat på rätt sida och kan prestera på sitt max. Under veckan har Lucas Holm valt att lämna oss i IFK för spel i IK Viljan där han kom ifrån. Vi tackar Lucas för tiden hos oss i IFK.

Get more stories like this delivered to your inbox Testosterone Get updates on your favorite shows, ”an amount that will have little impact on and represents an exceedingly small proportion of (Active Component) health care expenditures.