Seriematch
IFK Eskilstuna – Syrianska Eskilstuna IF
Fredag 23 aug 2019, kl. 19.00 på Tunavallen

IFK vann det 50:e derbyt mot City (3-2) på Tunavallen i lördags. Matchen hade stora likheter med vårens kryssmatch där City börjar bäst och skapar några farligheter inledningsvis med djupledsattacker mellan ytterback och innerback. Lyckligtvis är vår målvakt Divar Matte på tårna och räddar. IFK växer in i matchen och första halvlekens vassaste målchans har Emil Fritzell som nickar strax utanför på ett fint vänsterinlägg från Peyman Alkoyun. 0-0 i halvtid. MEN målen skulle komma…
0-1, ett fint IFK anfall, efter växelspel rycker Stefan Ilic in i straffområdet och serverar Adnan Cirak som på ett klassigt vis trycker upp bollen i nättaket.
1-2, bara minutrar efter Citys kvittering tar IFK ledningen igen via en påpasslig klack i den bortre burgaveln av Fritzell.
1-3, med ett snärtigt upphopp och stort fokus nickar Fritzell in bollen. City ger inte upp utan reducerar till 2-3 med en hörna direkt i mål. IFK vann matchen rättvist tack vare en fin andra halvlek där vi skapade fler lägen, vi minns särskilt ett dubbelläge signerat Cirak/Fritzell där deras målvakt briljerar.
IFK har nu vunnit 21 av spelade 50 derby-matcher. Tommi Onodi leder skytteligan med sina 7 derbymål. Emil Fritzell har gjort 4 mål på årets båda matcher. Avslutningsvis en bra laginsats där vi gör det som behövs för att få med oss de nödvändiga 3 poängen.

Det är dags för nya derbyhjältar att kliva fram, nu väntar svår- och välspelande Syrianska Eskilstuna IF. Sami Hannas manskap ligger en poäng efter IFK med 6 omgångar kvar att spela. Vårens match på en vårojämn naturgräsplan på Fröslunda IP slutade 1-1. IFK tog ledningen när Mattias Andreasson tryckte in bollen från nära håll. Syrianska fick sin kvittering via en touchande IFK-panna i eget mål. Vi minns också William Schmidts jätteläge med några få minuter kvar som (råkade) räddas av en felvänd försvarare på mållinjen. Vårens match kännetecknades av kamp med många tuffa närkamper och grinigt humör. Låt oss hoppas på en match med mer tekniska förtecken och mer harmonisk stämning på planen.

/Programredaktionen

Insläpp sker vid sektion C-D (mot Circle K-macken) och G-H (vid Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!