Seriematch
IFK Eskilstuna – Ängby IF
Lördag 21 sep 2019, kl. 18.00 på Tunavallen

Inför bortamatchen mot Trosa Vagnhärad SK förväntade sig IFK-supportrarna blöta tröjor och kämpatag från laget, egentligen alla klyschor som symboliserar moral och inställning. Vinden på Häradsvallen var en nyckelfaktor. IFK backade hem, gjorde sig kompakta på egen planhalva och uppvisade ett smart kollektivt försvarsspel.

1:a halvlek (IFK medvind)

0-1, efter en IFK-hörna fick Sebastian Nygårds bollen tillbaka på vänsterkanten. Med en känslig högerknorr och med hjälp av vinden seglade bollen vackert in i bortre gaveln.

0-2, Nygårds hörna. Emil Fritzells huvud högst och bollen skarvas snyggt in i mål.

0-3, Efter ett fint IFK-anfall har Nygårds bollen nere vid kortlinjen, chippar in bollen och återigen dyker Fritzells kalufs upp vid bortre stolpen och nickar in bollen.

2:a halvlek (Trosa medvind)

1-3, Trosa hörna, en Trosaspelare faller (lätt), det döms straff och Marcus Björklund bredsidar in bollen vid Richard Larssons högra stolpe.

2-3, Trosa hörna direkt i mål. Två IFK-situationer framåt i den 2:a halvleken kan nämnas.
Efter en IFK-hörna får vi dubbla chanser som räddas på mållinjen båda gångerna. Dessutom en handssituation och misstänkt straff som domarna friar. Efter 2-3-reduceringen trycker Trosa på och IFK försvarar sig med näbbar och klor. Då i mitten av 2:a halvleken tar Marcus Andersson ner bollen med handen för att undvika ett friläge, utvisning och IFK är 10. Det är fysiskt, heta närkamper och irriterat snack på planen i den 2:a halvleken. Så i slutet av matchen snackar Nygårds till sig två gula kort efter varann och IFK är nu 9. Med tilläggstid var vi två man mindre i 10-15 minuter. VI HÖLL UNDAN! Det var dags för IFK-hjältar att träda fram och vi fick blöta tröjor och en enorm fighterinsats från killarnas sida.

Materialförvaltare Dahlströms IFK-sång i omklädningsrummet efter matchen var ljuv musik som flöt ut med vinden över Häradsvallen.
Några timmar senare spelades en spännande match på Fröslunda IP. 1-0-ledning för Västerhaninge och Syrianska-utvisning i den 1:a halvleken blev till en sen kvittering på straff 1-1 i den 2:a halvleken. Här räddade VH:s målvakt, men Syrianska fick slå om straffen.

Vårens bortamatch mot Ängby IF slutade 2-2. En loj match med lågt bolltempo som spelades i ett mycket varmt väder med extra vätskepauser som inslag. Vi ser nu ett Ängby som spelar för sin existens i serien och 8-1-vinsten mot Hargs BK imponerar. IFK kan inte gömma sig bakom något, det är vinst som gäller. Fram med bröstkorgarna och kämpa. Det här blir en svår match, tro ingenting annat.

Återstående matcher;
IFK: Ängby h 21/9, Harg b 29/9
Syrianska: City b 20/9, Enhörna h 29/9.
Trosa: Hanviken b 21/9, Värmdö h 29/9.
IFK LEDER SERIEN PÅ MÅLSKILLNAD!

/Programredaktionen

Insläpp sker vid sektion G-H (mot Nattkröken).
Entré 60:-
Pensionärer/studerande 40:-
Ungdom 16 år och yngre samt asylsökande med LMA-kort, fri entré.

Det finns möjlighet att på plats
betala entréavgift och handla med Swish!


Välkommen!