IFK Eskilstuna och Hugo Rödlund är överens om ett avtal som sträcker sig över säsongerna 2020 och 2021. 18 årige Hugo har på seniornivå representerat IFK Västerås, Västerås SK FK samt Enköpings SK som han nu ansluter ifrån. Hugo har deltagit på ett antal landslagsläger för spelare födda 2001 och beskrivs som en kreativ central mittfältare med ett bra driv i steget , fin vänsterfot samt en väldigt bra blick för spelet. Hugo gjorde 8 mål från sin mittfältsposition i årets Div 2 Norra Svealand.

Vi passade på att ställa 3 frågor till Hugo:

Beskriv din karriär fram till idag?

-Jag spenderade mina ungdomsår hos Skiljebo SK, flyttade sedan till IFK Västerås för att spela seniorfotboll och gick därifrån till Enköpings SK inför säsongen 2018. Sommaren 2018 lämnade jag Enköping för Västerås SK FK men inför säsongen 2019 återvände jag till Enköping för spel i Div 2 och nu är jag här i IFK Eskilstuna. Jag har varit med om både framgång och bakslag men jag har uppnått några av mina delmål som jag är stolt över.

Beskriv dig själv som spelare?

-Jag är en kvick spelfördelare med bra teknik och vänsterfot.

Varför blev det IFK Eskilstuna och vad hoppas du bidra med?

-IFK Eskilstuna känns som en klubb som är på väg framåt och jag fick en väldigt bra ”feeling” med tränarteamet och jag hoppas hjälpa laget så mycket jag kan både offensivt och defensivt.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om rekryteringen:

-Vi har följt Hugo under de senaste säsongerna och har velat haft hit honom en längre tid nu. Han är en kreativ innermittfältare som kan användas både djupare ner i planen i speluppbyggnaden eller högre upp när det ska skapas målchanser. Utöver att han är en skicklig spelare lägger han alltid ner ett hårt arbete för sitt lag. Hugo är en väldigt lovande spelare som vi ska försöka hjälpa att nå sin fulla potential.

 

Vi hälsar Hugo med familj varmt välkommen till IFK!