Målvakten Johan Nygren, 22, som under den gångna säsongen vaktat buren hos Eskilstuna Syrianska IF har valt att fortsätta sin utveckling hos oss i IFK Eskilstuna.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om rekryteringen:

– Johan har tagit stora kliv i sin utveckling under de senaste åren och vi är väldigt glada över att han väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Utöver att han är en duktig målvakt så har han väldigt fina fötter samt en väl utvecklad spelförståelse vilket vi ser som viktigt för våra målvakter.

Vi passade på att ställa 3 frågor till Johan:

1. Vad är din fotbollsbakgrund?

-Min moderklubben är BK Sport men största delen av min ungdom var jag i City, sedan gjorde 3 säsonger i Citys A-lag innan jag gick till Eskilstuna Syrianska och det är också där jag utvecklats mest som målvakt. Nu är jag i IFK och hoppas på att ta nästa steg som målvakt och person.

2. Beskriv dig själv som fotbollsspelare

-Skulle beskriva mig själv som en spelskicklig målvakt som är bra på fötterna och har bra spelförståelse.

3. Dina förväntningar på kommande säsong?

-Jag vill bidra med mitt målvaktspel och att få mina spelare att känna sig trygga att ha mig i målet och även  bidra med mycket glädje, är en riktig dålig förlorare så kommer göra allt på både träning och match för att vinna! Känner redan många i laget så är grymt sugen på att starta nästa säsong.

Vi hälsar Johan varmt välkommen till IFK och önskar honom ett stort lycka till under 2020!