Den 18-årige backen Elise Wetshikoy är klar för spel hos IFK inför säsongen 2020. Ytterbacken som även kan spela på yttermittfältet kommer senast från spel med Eskilstuna City.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om rekryteringen:

–I Elise får vi in en spelare som ska konkurrera på vår högerkant, främst som ytterback men möjligtvis även som yttermittfältare. Han gjorde en stark säsong under 2019 och hans snabbhet och 1 mot 1-spel är idag väldigt bra och vi hoppas att han hos oss tar ytterligare steg framåt som spelare.


Vi passade på att ställa 3 frågor till Elise:

1. Vad är din fotbollsbakgrund?


-Började med fotbollen 2012 då min första klubb var Eskilstuna City FK och  bytte sedan till AFC Eskilstuna där jag spelade två säsonger, en med U17 och en med U19. Har även varit med i många U21-matcher. 2019 bestämde jag mig för att återvända till Eskilstuna City (div3) för mitt första seniorspel och nu är jag klar för IFK Eskilstuna för säsong 2020.


2. Beskriv dig själv som fotbollsspelare?

Jag är en disciplinerad och smart spelare. Jag har styrkor i min snabbhet samt 1 mot 1, både offensivt och defensivt.

3. Dina förväntningar på kommande säsong?


-Mina förväntningar för 2020 är att jag först och främst ska utvecklas som spelare och som individ. Sen vill jag självklart hjälpa laget till en så bra position i serien som möjligt.

 

Vi hälsar Elise varmt välkommen till IFK och önskar honom ett stort lycka till under 2020!