Sparbanken Rekarne

Den förhöjda risknivån för spridning av Coronaviruset har olika påverkan för IFK Eskilstunas aktiviteter. Här återfinns rekommendationer kring olika sammanhang. Utgångspunkten är de nationella rekommendationerna som regelbundet ges och uppdateras, samt att alla individer har ett ansvar att följa dessa och i tillägg göra en egen bedömning om deltagande.

Regeringen meddelade under fredagens presskonferens att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer nu blir förbjudna. Tävlingar och uppvisningar i sport och idrott räknas in under offentlig tillställning. Beslutet om att man förbjuder sammankomster med fler än 50 personer träder i kraft på söndag 29 mars.

Södermanlands Fotbollförbund inväntar mer detaljerade riktlinjer från Folkhälsomyndigheten när det gäller idrotten, men tillsvidare behöver varje individ, lag och förening ta ansvar för att följa förbudet.

Vid ett fotbolls- eller hockeyevenemang och friidrottstävlingar räknas endast publiken, inte idrottare och tränare, som deltagare (källa: Polisen.se)

 

På den här sidan samlar Riksidrottsförbundet den senaste informationen om Covid-19, coronaviruset, och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen#.XmqBNyUjtNg.facebook


Vi hänvisar även till vad Södermanlands Fotbollförbund säger. Sidan uppdateras löpande:
https://sodermanland.svenskfotboll.se/

 
För IFK Eskilstunas del har coronaviruset i nuläget inneburit att:
(Denna text uppdateras).

1. Samtliga Futsalsammandrag i mars och april ställs in.
2. Föreningsaktiviteten på Tuna Park, lördagen den 21 Mars är inställd.
3. Miniturnering anordnad av IFK P2010 lördag 28/3 i Fotbollshallen inställd.
4. Alla IFK-ledare som var anmälda till olika varianter av tränarkurser har fått sina kurser inställda, det gäller fr. o m nu och till 15 april.
5. IFK:s nätverksträff  den 19/3 är inställt.
6. IFK:s Ungdom & Admin-möte är framflyttad till den 15/4.
7. IFK:s årsmöte är framflyttad till tisdagen den 28/4 19.00.

Träningsverksamhet – Föreningens sedvanliga fotbollsträningsverksamhet bör tills vidare kunna genomföras som planerat. Folkhälsomyndigheten har den 13 Mars 2020 uttalat att det inte finns anledning att ställa in t.ex. fotbollsträningar, utan att det tvärtom är viktigt att dessa fysiska aktiviteter fortgår för folkhälsans skull. Det är dock mycket viktigt att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i träningen samt att följa de tidigare rekommendationerna gällande Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

IFK Eskilstuna rekommenderar följande för att minska smittspridningen:

  • Tvätta händerna ofta.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Stanna hemma när du är sjuk.
  • Använd handsprit.
  • Håll personlig distans.
  • Var uppmärksam på att det kan finnas moment och platser som kan innebära högre risk för smittspridning, t.ex. vid delad utrustning, fysiska moment, fik och omklädningsrum.
  • Som aktiv, medtag egen vattenflaska.
  • Känner du dig hängig eller det minsta förkyld, oavsett om du är aktiv, ledare, förälder/vårdnadshavare – Stanna hemma!


Med kamrathälsning / IFK Eskilstunas styrelse

 

Föregående artikelIFK-dagar på TEAM Sportia! Nästa artikelSeger mot Idol Football Academy!

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/ifkeskilstuna.com/public_html/wp-content/themes/ifkeskilstuna/single.php on line 68
  • Föreningens kommande matcher