Det blev ingen rolig lördag när IFK gästade Åtvidabergs FF borta på Kopparvallen.
Hemmalaget vann med tennissiffrorna 6-2 (3-2).


Det började dock bra, riktigt bra för IFK när man redan i den 4:e minuten fick en hörna, som slogs in av Joel Hedström och där Daniel Johansson visade styrka och vinkla in 0-1 på huvudet.
Bara 3 minuter efter ledningsmålet var Ahmed Ibrahim påpasslig och stal bollen efter slarv från hemmalaget och kunde skjuta in 0-2.

Glädjen varade dock inte länge, utan Åtvidaberg kunde både reducera, kvittera och ta ledningen innan den första halvleken var över. IFK blev lite för övermodiga efter den tidiga ledningen och man sluta tänka på försvarsspelet. Man bjöd istället in hemmalaget till vändningen, och 3-2 var ett faktum till pausvilan.

I andra halvlek försökte man väcka liv i spelet igen, men när Åtvidaberg gör 4-2 var det spiken i kistan. Man slutade ta jobbet och lämnade Sam i IFK-målet och försvarsspelarna alldeles för ensamma, och hemmalaget kan istället dra iväg till slutsiffrorna 6-2.

Vi tar nya tag redan på fredag när IFK Kumla kommer på besök till Tunavallen med matchstart kl.19:30.

I och med dom nya riktlinjerna som nu har kommit från Svenska Fotbollförbundet angående publik på läktarna så tillåts nu max 50 personer att få komma in på Tunavallen.

IFK har därför bestämt att 50 personer som har köpt årskort har företräde till matchen. Eftersom vi just har begränsade platser är det först till kvarn som gäller. Anmälan för intresse till att se matchen mot IFK Kumla gör du via IFK:s kanslist, Jaan Kuutmann. Antingen via mail på kansli@ifkeskilstuna.net eller på telefon, 073-518 42 00.