1 poäng i Norrköping!

IFK vs Karlberg V 2022-08-20 911

(På bild: 0-1 målskytten Joel Hedström)

Kvällens klassikermöte borta mot IK Sleipner slutade oavgjort, 2-2 (0-0) där IFK:s målskyttar blev Joel Hedström och Modou Gassama.

IFK inleder matchen piggt och har ett fint passningsspel och styr det mesta av matchen. Man skapar även ett par bra lägen, men utan att få till de där sista lilla extra. Därefter jobbar sig hemmalaget in sig allt mer i matchen och skapar även ett par farliga lägen, men där Gustav Agardh är stabil i IFK-målet. 0-0 står sig halvleken ut.

Den andra halvleken börjar likt den första där IFK för spelet och skapar ett par fina lägen. I den 65:e minuten kommer så ledningsmålet för blåtopparna efter en fin omställning av IFK där Lundevall frispelar Hedström som elegant slår dit 0-1. Efter målet vaknar Sleipner till och skapar farligheter direkt och man lyckas även kvittera redan 4 minuter efter IFK:s ledningsmål då ett skott precis utanför straffområdet styrs in i mål till 1-1. Dock höll kvitteringen bara i 3 minuter då IFK på nytt lyckas ta ledningen där man snyggt spelar sig igenom och där Alex Lindelöv friställer Modou Gassama som kliniskt sätter 1-2 för blåtopparna.
Sleipner har kort efter en boll som dansar på mållinjen men där IFK lyckas rensa. Tyvärr får hemmalaget dit kvitteringen till 2-2 i den 78:e minuten efter ett nickmål på hörna. Båda lagen skapar därefter ett par riktigt bra målchanser för ett segermål, bland annat har Joel Rigö har ett jättefint läge i matchens sista sekund, men där skottet tyvärr går över.
Matchen slutar 2-2 och är i det stora hela ett rättvist resultat.


Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om matchen:
– Tycker vi är det något bättre laget första timmen men efter 90 min är ett oavgjort resultat rättvist.

Nu laddar hela klubben för IFK-Dagen på söndag och vi ber att vädergudarna är med oss! Vi önskar även P19 och P16 ett stort lycka till i DM-finalerna som avgörs på Rosvalla i Nyköping under lördagen. Nästa match för seniorerna är nästa lördag, den 3 september med start kl.14:00 hemma på Tunavallen mot topplaget United IK Nordic.

(Foto av: Tommy LS)