3 nya poäng!

IFK vs Värmbol V 2022-05-25 1258

(På bild: IFK firar sitt 2-0-mål)

IFK tog alla dom 3 viktiga poängen under onsdagskvällen när Värmbols FC gästade Tunavallen.
Resultatet skrevs till 2-1 (0-0) efter IFK-mål från Anders Hellblom och David Burubwa.

Det var ett IFK som inledde piggt och stack upp vid ett par tillfällen under den första kvarten av matchen. Därefter avtog tempot och matchen gungade lite fram och tillbaka. En rätt händelsefattig första halvlek som slutade 0-0.

Den andra halvleken började jämt, men utan dom där heta målchanserna. I minut 66 kom dock ledningsmålet för IFK efter en tilltrasslad situation i Värmbols straffområde. David Burubwa spelar ut bollen till Anders Hellblom som prickskjuter in 1-0 för IFK. Därefter fortsätter IFK att vara det hetare laget och bara någon minut efter ledningsmålet trodde nog varenda människa på Vallen att IFK gjort 2-0 när Berhane Samson skjutit in bollen i mål, men linjeman vinkar en sen offside som kan vara rätt tveksam. Värmbol hinner i samma veva starta igång ett snabbt anfall, men kapten Joel Hedström hinner uppfatta och reda ut gästernas omställning.
IFK skulle dock få sitt 2-0-mål i den 79:e minuten efter att Värmbols målvakt blivit av med bollen när Berhane Samson håller sig framme och spelar bollen till en fristående David Burubwa som enkelt kan slå in bollen i tom bur. Värmbol lyckas aldrig etablera något tryck mer än i sista minuten när dom lyckas reducera i den 94:e minuten och bara anfallet efter får en hörna, men som Elis Wahl i IFK-målet enkelt kan plocka ner.

3 otroligt sköna och viktiga poäng till IFK!

På söndag vankas det ny match igen när vi reser till Södertälje för att ta oss an svårspelade Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena med start kl.14:00. Mer inför den matchen kommer under helgen.

(Foto av: Tommy LS Andersson)